Här får Kennedy skydd av vakter

Lämnade Söderstadion bevakad: Det är inte kul

1 av 2
BEVAKAD - EFTER MATCHEN Kennedy Bakircioglü lämnar Söderstadion tillsammans med sin pappa - och med två säkerhetsvakter vid sin sida.
FOTBOLL

Här eskorteras Kennedy Bakircioglü från Söderstadion av två säkerhetsvakter.

- Det har varit en turbulent vecka och vi tar det säkra före det osäkra, säger Peter Thunell, säkerhetsansvarig i Hammarby.

- Klart det inte är roligt att behöva ha livvakter, säger Kennedy.

När Kennedy Bakircioglü lämnade Söderstadion efter gårdagens match mot Halmstad gjorde han det i sällskap med två säkerhetsvakter.

Orsaken: senaste veckans kontraktsbråk kan ha retat upp vissa suportrar. På fansens hemsidor inför matchen fanns uppgifter om att Kennedy skulle hånas.

Efteråt valde Hammarby att inte ta några risker.

Från Söderstadion till sin bil i ett närliggande parkeringshus följdes Kennedy av två säkerhetsvakter.

"Fansen var lugna"

En bit bort står Hammarbys vd Henrik Appelqvist:

- Jag vill inte kommentera om det finns hot mot Kennedy. Just nu tar vi det säkra före det osäkra.

Senare på kvällen talar Sportbladet med Kennedy på telefon.

- Det var vår säkerhetsansvarige som tyckte att jag skulle ha livvakter.

Känns det obehagligt?

- Klart att det inte är roligt att ha livvakter. Men jag vet att Hammarby gör det för mitt bästa. Och fansen var lugna. Vi vann matchen så de var bara glada. Det var inga problem efteråt.

Bakgrunden är följande: Kennedy Bakircioglü och Mikael Andersson har inte skrivit på kontrakt för nästa säsong utan hoppas kunna gå gratis till utlandet. I tisdags stängdes de av från spel i Hammarby.

Leicester kanske?

Efter många hårda ord och stor uppmärksamhet i media backade styrelsen. Till matchen mot Halmstad var båda tillgängliga, vilket inte uppskattas av alla fans som tolkar spelarnas agerande som brist på klubbkänsla.

- Jag försöker lägga allt det där bakom mig och inte tänka på det. Jag koncentrerar mig bara på att göra mitt bästa för Hammarby, säger Kennedy.

Mot Halmstad spelade han till vänster på mittfältet. Med tanke på den omtumlande veckan gjorde han en godkänd insats och låg bakom segermålet.

- Jag vann en duell med deras back (Per Johansson) och vi fick hörna. Jag siktade mot det området där Petur (Marteinsson) kom. Kul för honom att göra mål i sin comeback, säger Kennedy.

På läktaren satt representanter från Premier League-klubben Leicester.

- Det visste jag inte. Det är smickrande om de tittade på mig. Men nu handlar det bara om Hammarby. Vi har en Uefacup-plats att slåss om. Och om Djurgården börjar förlora kan vad som helst hända. Vi ska göra allt för att hänga på.

Robert Laul