Här räddas guldstriden

Andersson om fantastiska räddningen: Har ingen aning om hur det gick till

FOTBOLL

GÖTEBORG

Allsvenska guldstriden lever.

Tacka Bengt Anderssons starka ljumskar för det.

- Jag har ingen aning om hur det gick till, säger Bengt Andersson och om sin mirakelräddning.

Yannick Ngabu Babupa fick på en bra nick i slutminuterna. Men Bengt Andersson räddning var ännu bättre. Han klistrade bollen - mellan sina knän. "Jag kunde inte göra annat än att skratta för mig själv men det är klart att det är kul att den blev avgörande", säger Bengt Andersson.

Lika glada som Andersson och hans IFK Göteborg var - lika besvikna var Yannick Ngabu Bapupa och Djurgården.

Räddningen var på något vis symptomatiskt för matchen. Den var IFK Göteborgs.

- Sättet han räddade på känns extra tungt. Han greppade ju bollen, förklarar Bapupa.

Med två minuter kvar av ordinarie speltid fick Djurgården sin stora kvitteringschans. Kim Källströms inlägg nådde Bapupa ett par meter framför mål. Han nickade lågt men Andersson klistrade bollen.

Mellan låren.

- Jag kan inte förklara hur jag gjorde men jag försökte väl hoppa och göra mig stor, och så fastnade den bara så här, säger Andersson och kniper med benen om en liten svart väska.

Vad tänkte du när du såg bollen sitta fast mellan benen?

- Jag kunde inte göra annat än att skratta för mig själv men det är klart att det är kul att den blev avgörande, säger Bengt Andersson.

Helt klart är att räddningen var viktig för matchen och att den säkrade IFK Göteborgs seger. Nu hoppar man förbi Örgryte i tabellen och har bara tre poäng upp till Halmstads fjärdeplats.

Leder med fyra poäng

Men räddningen kan också bli viktig för den allsvenska slutstriden. Nu är avståndet ner till jagande Malmö fyra poäng med fyra matcher kvar att spela. Det kan låta säkert men ett par förluster till och försprånget kan vara borta.

Och Yannick Bapupa var besviken över sin miss.

"Han läste min nick"

- Inlägget var bra och jag ville verkligen göra mål. Men målvakten var bra, han läste var min nick skulle komma, säger en dämpad Bapupa.

Han var ändå en frisk fläkt när han kom in och oroade Göteborgs försvar med sin snabbhet. Kanske skulle han spelat från start.

- Det är inte jag som tar ut laget, det gör tränarna och de har bäst koll på vilka som ska spela.

Hans nick hade kunnat gå var som helst utom just mellan låren så hade förmodligen Bengt Andersson släppt en retur ut till framstormande Djurgårdare. Då hade det blivit mål.

- Jag hade haft en bra chans vid en retur, instämmer Bapupa.

I och med förlusten mot Malmö senast var detta första gången i år som Djurgården förlorar två raka matcher. Trots det har laget fyra poängs försprång och Kim Källström ser positivt på avslutningen.

- Vi leder ju fortfarande serien och har bästa utgångsläget inför sista fyra matcherna, säger han.

Men det kunde varit ännu bättre om det inte varit för Bengt Anderssons fantomräddning i går.

Michael Wagner, Martin Strömberg