Tobias Grahn om MFF:s chanser

”Vi ska vinna resten...”

FOTBOLL

MALMÖ

Tack vare IFK Göteborg har MFF fått åtminstone ett litet grepp om ena handtaget på Lennart Johanssons pokal.

Ett grepp som Tobias Grahn inte tänker släppa.

- Vi vinner våra fyra matcher som är kvar. Sen kan vi bara hoppas att Djurgården gör bort sig.

AIK (h), Enköping (b), Göteborg (h), Örebro (b).

Fyra matcher som MFF förmodligen måste vinna med start i kväll mot AIK för att kunna plocka in Djurgårdens försprång på fyra poäng.

- Vi ska vinna alla fyra matcher som vi har kvar. Man måste vara optimistisk och hoppas att det ska gå men vi har det ändå inte i egna händer. Djurgården måste förlora en och spela en oavgjord. Dom har förlorat två raka nu. Det har säkert gett nerver, säger Tobias Grahn.

MFF verkade skärrat

Att hans Malmö har kapacitet för att kunna avsluta serien med fyra raka segrar är han övertygad om.

- Definitivt. Vi fick visserligen stryk av Sporting Lissabon i Uefacupen i onsdags men det är fotboll på en helt annan nivå. Det var klasskillnad men det är också skillnad på lönekuverten.

Portugiserna var stundtals grymt överlägsna. Med snabba förflyttningar och överlägsen bollbehandling dominerade Sporting stort mot MFF som verkade skärrat av att för första gången på fem år vara ute i en riktigt stor europeisk cupmatch.

- Jag tror inte att den förlusten spelar någon roll i förhållande till allsvenskan. Det är ändå bara en bonus att spela i Uefacupen. Just nu är det full fokusering på allsvenskan, säger Tobias Grahn, som valde bort betydligt fetare lönekuvert i Kina för att ta sats ut i den europeiska toppfotbollen via ett SM-guld i Malmö när han lämnade norska Vålerengen.

Sparsamt använd

- Så länge som jag har varit i klubben har vi knappt förlorat en match. Men det gäller att vara på 100 procent. Går vi ut och är 90 procent i en match förlorar vi.

Hittills har Malmös tränare Tom Prahl använt honom sparsamt trots att Tobias övertygat stort när han fått spela.

- Givetvis hoppas jag att få spela från start i resten av matcherna.

I eftermiddag väntar ett AIK på uppgång igen efter en lång svacka.

- AIK ser bättre ut nu än de kanske har varit tidigare under säsongen. Jag har inte sett dom så mycket men dom har ett okej lag på pappret, säger Tobias Grahn.

Både Niklas Skoog och Andreas Yngvesson lämnade träningen av försiktighetskäl i går.

Skoog fick känning av en menisk som krånglat under hela säsongen. Yngvesson kände smärtor i bakre lårmuskeln. Även lagkaptenen Hasse Mattisson fick behandlas på grund av en smäll mot sin sedan tidigare ömmande vad.

Alla tre räknar dock med att kunna spela i kväll.

”Presterar jag det jag kan kommer inte någon att bli besviken”

Stefan Alfelt ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM