Olof Perssons väntan över

”Hoppet lever”

FOTBOLL

MALMÖ

Spänt och dåligt spel i nästan en hel halvlek.

Sen steg en oväntad målskytt och en oväntat givmild domare fram och frälste MFF.

- Första målet på fyra år. Det satt skönt, säger Olof Persson.

Foto: Bildbyrån
MÅLDUON Niklas Skoog gratulerar Olof Persson efter 1-0-målet. Skoog gjorde sedan 2-0 och 3-0 på straff. "För tillfället är vi bäst i allsvenskan", säger Olof Persson.

Med mindre än en minut kvar nickade han på en inåtskruvad hörna från Matias Concha via studs i marken upp bollen i krysset till 1-0 för Malmö.

- Målet kom lägligt eftersom det kändes som att matchen stod och vägde, säger Olof Persson.

Knappt tre minuter efter paus pekade domaren Anders Frisk på straffpunkten sen Andreas Yngvesson sprungit in i Gary Sundgren och ramlat.

Ett domslut som till och med förvånade MFF-spelarna men Niklas Skoog placerade säkert bollen i mål och sen var det aldrig något snack. MFF dominerade totalt halvleken ut.

- För tillfället är vi det bästa laget i allsvenskan, konstaterar Olof Persson.

Tungt besked

Men när allt rullade på som bäst för Malmö meddelade matchspeakern att Djurgården tagit ledningen i sin match mot Helsingborg.

- Naturligtvis kändes det lite tufft att höra. Å andra sidan kan vi bara göra vårt och hoppas att Djurgården ska tappa. Fast nu känns det som att vi får poängen vi tappade tidigare i år i nacken, säger Olof Persson.

Malmö tog bara tre poäng i omgångarna två till sex och hamnade tidigt nio poäng efter rivstartande Djurgården.

Två oavgjorda hemmamatcher mot Elfsborg och Sundsvall följt av 0-1-förlusten mot Landskrona i somras förstörde det häng som skapats med fem raka segrar dessförinnan.

- Fortfarande lever hoppet men det ser allt svårare ut, säger Olof Persson.

Senaste målet han gjorde i allsvenskan var i sista matchen 1999 mot Västra Frölunda.

- Det är svårt att göra mål från eget straffområde. Jag har ju inte fått vara med där uppe.

Eftersom Daniel Majstorovic är den bäste huvudspelaren av Malmös ordinarie mittbackar har Olof fått stanna kvar vid mittlinjen när MFF haft hörnor och frisparkar. Men nu är Majstorovic skadad och då har Olof Persson också fått gå fram och visa att han kan nicka.

- Det kunde ha blivit två mål till. En nick räddades ju på mållinjen.

Olof Persson var Malmös bäste spelare tillsammans med Hasse Mattisson som dominerade mittfältet och Tobias Grahn som har satt spets på MFF:s offensiv med sina snabba ryck.

Hoppet finns kvar

- Man vinner aldrig alla 26 matcherna i serien men Djurgården har gjort en bra prestation. När de har förlorat en match har de rest sig snabbt. Så måste man göra, säger Hasse Mattisson.

Som inte gett upp guldhoppet helt.

- Djurgården har Sundsvall borta. Det hade vi också i fjol och där spelade vi bort vår guldchans.

Stefan Alfelt ([email protected])