Duellerna som avgör derbyt

Sportbladets Martin Strömberg granskar derbyts interna fighter

FOTBOLL

Duell 1: Patric Andersson vs. Dick Last

Bara de två bottenlagen har släppt in fler mål än Örgryte i år och vid derbyt i våras fick Last släppa fem bollar förbi sig. Lita på att han är revanschsugen nu. Patric Andersson har gjort åtta mål i år och lyfte när han kom tillbaks till västkusten. Han springer på allt och verkar i bättre form än på länge.

Duell 2: Valter Tomaz Jr vs. Martin Ericsson

Martin Ericsson är pappa till många av IFK Göteborgs mål och honom måste Örgryte få stopp på. Han leder passningsligan i allsvenskan med tio målpass.

Valter Tomaz Jr. är en pålitlig och säker försvarare, som i kväll blir en nyckelspelare för att få stopp på IFK Göteborgs djupledsspel.

Duell 3: Håkan Mild vs. Markus Johannesson

En klassisk match i matchen mellan två av allsvenskans bästa bollvinnare. Mild har haft problem under säsongen med ömmande vader men den här matchen kommer han att ge allt i. Markus Johannesson är oerhört viktig för Örgryte och har dessutom ett bra skott och slår många frisparkar och hörnor.

Duell 4: Paulinho vs. Mikael Antonsson

Örgrytes skarpskytt är i högform och gjorde fyra mål senast mot Öster. Han har delvis axlat landsmannen Afonsos mantel i år och ligger tvåa i allsvenska skytteligan med 13 mål.

Mikael Antonsson har varit den spelare i Göteborg som gått framåt mest i år och tillsammans med Magnus Erlingmark bildar Antonsson ett av allsvenskans bästa mittlås.

Duell 5: Afonso vs. Bengt Andersson

Förra året gjorde Afonso tre mål i derbyt och den omgången minns IFK Göteborg fortfarande. Afonso vill avsluta en skadedrabbad säsong med att göra lite mål och han är absolut sugen på att upprepa sitt hattrick. Bengt Andersson har släppt in näst minst mål i allsvenskan och räddade segern senast mot Djurgården med sin jätteräddning på Bapupas närnick. Big Bengt har bara blivit bättre med åren.