Per Joar Hansen lämnar Giffarna

Flyttar hem till Norge

FOTBOLL

Per Joar Hansen flyttar hem till Norge. Nu jagar Sundsvall en ny tränare.

- Vi diskuterar ett par intressanta namn, säger vice ordföranden Torbjörn Wiklund.

Hansen.

I söndags säkrade ett hårt prövat Sundsvall nytt allsvenskt kontrakt. Nu drar klubben upp riktlinjerna för nästa säsong. I planerna ingår inte längre tränaren Per Joar Hansen, som i går offentliggjorde sitt beslut att lämna klubben. Norrmannen väljer att prioritera familjelivet hemma i Trondheim.

- Jag och Patrick Walker får ta på oss ansvaret för att vi inte lyckades uppnå den sportsliga målsättningen. Därför kan det kännas rätt att stiga av och låta någon annan komma in.

- Jag lämnar Sundsvall med lite vemod och är absolut inte bitter, säger Per Joar Hansen.

Styrelsen respekterar Hansens val.

- Ambitionen var att behålla Per Joar. Vi har pratat med honom ett tag och har vetat om hans sociala situation. Vi har diskuterat olika utvägar. Men nu har han bestämt sig och jag tycker att han gjort ett bra val. Det finns saker i livet som är viktigare än fotboll, säger Torbjörn Wiklund.

"Foppa" ett alternativ

I dag har styrelsen en sittning med tränarkollegan Patrick Walker som ser ut att stanna i Sundsvall.

- Vi vill ha Patrick kvar i klubben. Målet är att även i fortsättningen ha ett delat ledarskap på tränarsidan, säger Torbjörn Wiklund.

Vem står högst upp på önskelistan?

- Sören Åkeby hade varit klockren för oss. Men han valde ju tyvärr att flytta till Danmark. Vi har inget aktuellt namn på gång men diskuterar några olika alternativ.

Ett delat ledarskap ger inte ekonomiskt sargade Sundsvall några stora valmöjligheter. Ett hett namn är klubbens ungdomstränare och förre målkung Leif "Foppa" Forsberg.

- Det är inget omöjligt alternativ. Men vi har inte kontaktat någon tänkbar ersättare ännu. Först ska vi utvärdera säsongen och diskutera med spelarna, säger Torbjörn Wiklund.

Forsberg är intresserad av att ta klivet upp bredvid Walker.

- Jag har inte hört något från styrelsen. Men om jag fick ett erbjudande skulle jag givetvis tänka över det noga, säger Leif "Foppa" Forsberg.

Avskriven är dock Elfsborgs förre tränare Anders Grönhagen, som tidigare tränat Sundsvall.

- Han är inte ett alternativ. Så mycket kan jag säga, säger Torbjörn Wiklund.

Magnus Helander

ARTIKELN HANDLAR OM