Finsk landslagscoach tar över Öis

FOTBOLL

Örgryte har gjort klart med en ny tränare.

Hans namn: Jukka Ikäläinen.

- Jag är en dålig förlorare så målsättningen är alltid att vinna, säger Ikäläinen.

Foto: SCANPIX
Jukka Ikäläinen.

Han må vara okänd för den stora fotbollspubliken. Men i Örgryte har man full koll på finländaren som på åttiotalet gjorde fem säsonger som spelare i klubben.

- Vi har hållit en sporadisk kontakt sedan dess. Det är en jättefin och go kille som ser fotboll på samma sätt som oss. Vi tror att han kommer att passa väldigt bra, säger Örgrytes sportchef Stefan Allbäck.

"Ny röst behövdes"

Sportbladet har tidigare berättat om Öis tränarjakt och att Jesper Norberg låg bra till för att ta över efter Erik Hamrén som flyttar till danska Aalborg.

- Vi funderade först på att lösa det internt, säger Allbäck. Men kände att det kanske behövdes en ny röst. För två veckor sedan tog vi kontakt med Jukka och sedan gick det fort.

Jukka Ikäläinen är välmeriterad inom finsk fotboll.

Det blev 58 A-landskamper som spelare och han har varit förbundskapten både för det finska U21-landslaget och A-landslaget.

Skrivit på tre år

Senaste åren har Jukka varit i finska klubblagen Vasa och Kemi.

Han är mycket stolt att få återvända till Örgryte som tränare.

- Ingen kan tacka nej till ett anbud från allsvenskan, säger Jukka Ikäläinen till TT. Jag har hela tiden hållit kontakten med klubben, varit här och hälsat på och är glad över att få komma tillbaka.

Jukka har skrivit på för tre år och bredvid sig får han fjolårets hjälptränare; Sören Börjesson som utvecklingstränare, Jesper Norberg som individuell tränare samt ansvarig för Brasilien-projektet.

Ulf Svensson får en mer administrativ roll som fotbollsansvarig och Stefan Allbäck fortsätter som sportchef.

Stefan Persson, Robert Laul