Trelleborg blir blåst på 7 miljoner

”Fifa är en cancersvulst som behöver helas”

1 av 3
FOTBOLLSBRÅK Fifa-presidenten Sepp Blatter är inte populär hos Trelleborgs ordförande Per-Anders Abrahamsson. Anledningen är att Blatters kommitté dömt till Juventus fördel i "Isaksson-fallet".
FOTBOLL

Trelleborg går miste om 7,5 miljoner kronor.

Fifa har ändrat sig och ger Juventus rätt i "Isaksson-fallet".

Det gör TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson rasande:

- Fifa är en cancersvulst som behöver helas.

För en månad sedan gav internationella fotbollsförbundets exekutivkommitté Trelleborg rätt till 7,5 miljoner kronor i skadestånd från Juventus.

Enligt Fifa hade den italienska serie A-klubben gjort sig skyldig till kontraktsbrott när man inte informerade Trelleborg om att Andreas Isaksson skulle säljas vidare.

Men Juventus överklagade direkt till Fifa-presidenten Sepp Blatter som tillsatte en kommitté att granska ärendet.

I slutet av förra veckan kom chockbeskedet - inte en krona till Trelleborg.

- Tydligen har några personer som saknar juridisk kompetens hittat en paragraf som inte finns. Eller en paragraf som innebär att alla beslut som tagits i liknande ärenden tidigare blir felaktiga, säger TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson.

Enligt Abrahamsson har Fifa plötsligt tagit hänsyn till att Andreas Isaksson själv ville till Djurgården.

- Men det har inte med saken att göra. Juventus har brutit mot det avtal som Bo Forsén (TFF:s förre ordförande) och Luciano Moggi (Juventus klubbdirektör) hade; att Trelleborg skulle kontaktas om Isaksson såldes vidare för mindre än nio miljoner kronor.

Mycket upprörd

Per-Anders Abrahamsson är mycket upprörd när Sportbladet når honom.

- Det är fullkomligt sanslöst. I morgon bitti går vi ut med ett pressmedelande där jag tar till kraftfulla formuleringar.

- Fifa är en cancersvulst som behöver helas! Organisationen lever inte upp till sitt eget regelverk, dundrar Abrahamsson.

Trelleborg har dock inte gett upp om att få sina miljoner. Inom 20 dagar ska föreningen överklaga till Court of Arbitration for Sport, CAS, som är idrottens högsta juridiska instans med säte i Frankrike.

- CAS är oberoende och står utanför Fifa. Det handlar om professionella jurister som inte låter sig köpas för pengar, säger Abrahamsson.

Vad skulle det innebära om Trelleborg blir utan dessa 7,5 miljoner kronor?

- Vi har inte budgeterat med pengarna. Men de skulle gått till ungdomsverksamheten och kanske ett och annat nyförvärv. Men vi ska gå vidare med det här. Vi är i åttonde ronden av tio och ska vinna på knock, säger Abrahamsson.

Detta har hänt

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM