”Jag lovar att inte göra fansen besvikna”

I går blev Peter Ijeh klar för IFK Göteborg - och togs emot som en kung

1 av 2 | Foto: PETER WIDING
Peter Ijeh blev i går klar för IFK Göteborg under stort pompa och ståt på Stora Teatern i Göteborg. De som inte fick plats inne teatern hyllade Ijeh när han likt en kung kom ut på podiet efter presskonferensen.
FOTBOLL

GÖTEBORG

I går morse klockan tio skrev Peter Ijeh på ett treårskontrakt med IFK Göteborg.

Men i sitt hjärta bestämde han sig redan i augusti.

- Jag trivs redan och lovar att inte göra IFK Göteborgs fans besvikna, förklarar han.

Ryktet att Peter Ijeh skulle hamna i Göteborg har funnits sedan länge. Nu är det klart och det är i sanning en riktig ängel IFK Göteborg har värvat.

- Absolut, Gud är mitt bästa vapen, förklarar Ijeh, efter presentationen.

Och han togs emot därefter.

Cirka 1 000 personer hade samlats för att se vad som skulle hända.

Det kryptiska pressmeddelandet missuppfattades av många som trodde att det var fler än en spelare som skulle presenteras, men de flesta verkade nöjda med "bara" Peter Ijeh.

"Känner ingen press"

När han klev in på scenen med röd hiphop-mössa på huvudet och tröja nummer 100 måste det gjort utslag på någon Richterskala någonstans.

- Men jag känner verkligen ingen press. Jag vill tacka all som kom hit och jag är jätteglad att få spela där jag känner mig uppskattad, säger Peter Ijeh lugnt.

Han smålog under hela presskonferensen och ögonen glittrade i strålkastarljuset. Finns det någon osäkerhet hos honom så märks det inte.

- Jag behövde nya utmaningar och är mycket glad att jag kommit närmare min familj, förklarar han och ler.

"Något bra kommer hända"

Utanför Stora Teatern stod 200-300 supportrar som inte fick plats. Efter att ha varit ute på taket och tagit emot deras hyllningar kände sig Peter Ijeh om möjligt ännu varmare mottagen.

- Jag vet vilket intresse det är för klubben och jag har en känsla av att det kommer att hända något mycket bra nästa säsong, förklarar Ijeh och ser plötsligt allvarlig ut.

Ny singel - men inte live

Och hans musikkarriär går också framåt. Den andra december kommer hans singel "Clap your hands" ut. Han bjöd på ett litet smakprov i högtalarna vid entrén men ville inte ge något liveuppträdande i går.

- Kanske vid ett senare tillfälle, säger han och skrattar.

I IFK Göteborg är man självklart nöjda att affären är i hamn.

- Peter är inte bara en fantastisk spelare, utan också en man med väldigt starka värderingar, förklarar ordförande Bengt Halse.

Som också poängterade att Peter Ijehs lön ligger inom den löneram som finns i klubben.

Men eftersom få vet hur den löneramen ser ut så säger det inte mycket.

Och frågar man Halse blir svaret:

- Det fattar du väl att du inte får något svar på.

Med sina 34 mål på två säsonger blir Peter Ijeh utan tvekan ett värdefullt tillskott i IFK Göteborg och han har redan klart med boende i en lägenhet i majorna i västra Göteborg.

Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM