Storstädning i AIK – nu kan fler spelare lämna klubben

Sportchefen: Det har kommit bud

FOTBOLL

Rensningen i spelartruppen fortsätter.

Enligt Sportbladets källor försöker AIK sälja Karl Corneliusson och Jimmy Tamandi för att finansiera de planerade nyförvärven, en back och en forward.

Efter årets misslyckade säsong beslutade AIK att göra en storstädning. Detta för att på sikt bygga vad tränaren Richard Money kallar ”det nya AIK”.

Benjamin Kibebe, Gary Sundgren och Samuel Ayorinde har redan försvunnit. Det är sedan tidigare känt att Svante Samuelsson ”är till salu”. Nu kan Karl Corneliusson och Jimmy Tamandi stå på tur att lämna.

Enligt uppgifter till Sportbladet pågår förhandling med nya klubbar.

– Det stämmer att det kommit bud på spelare i AIK. Mer vill jag inte säga om det här, säger sportchefen Peter Kisfaludy.

Kisfaludy utesluter inte att Corneliusson och Tamandi flyttar på sig.

– Men som det ser ut just nu kommer båda att bli kvar, poängterar han.

Jimmy Tamandi säger till Sportbladet att han räknar med att vara kvar i AIK 2004.

Räknar med Åslund

– Jag har kontrakt ett år till och tänker fullfölja det.

Sportbladet har sökt Kalle Corneliusson för en kommentar men utan framgång.

Det har även ryktats att Martin Åslund och Daniel Hoch är på väg bort. Men det förnekar Peter Kisfaludy.

– Vi är nöjda med Martin. Han var skadad i början av säsongen men gjorde bra ifrån sig under hösten. I dagsläget räknar vi med honom 2004.

– Vad gäller ”Hochen” har fem allsvenska klubbar hört av sig men det är inte aktuellt att sälja honom. Det är i så fall upp till Daniel om han själv vill gå.

Karl Corneliusson och Jimmy Tamandi har ett år kvar på kontraktet och AIK hoppas att en eventuell försäljning kan hjälpa till att finansiera de nyförvärv som klubben planerat – en back och en forward.

På anfallssidan är Örgrytes anfallare Paulinho hetaste namnet. Brassen ägs av Atletico Mineiro och AIK har varit i kontakt med båda klubbarna.

Läget i AIK

Robert Laul