Fotbollsstjärna dömd till fängelse

Fälldes för misshandel och olaga tvång

FOTBOLL

Den allsvenska fotbollsstjärnan tog stryptag och sparkade sin liggande hustru.

Delar av misshandeln skedde inför ögonen på deras dotter.

I dag föll domen mot den landslagsmeriterade spelaren:

Två månaders fängelse för misshandel och olaga tvång.

Fotbollsspelaren har en bra säsong bakom sig i en av landets mest framgångsrika klubbar. Men på den privata fronten har det varit stormigt.

Beskedet slog ned som en bomb i klubben när spelaren för en dryg månad sedan häktades. Spelaren och hans hustru har under rättegången och i förhören berättat om bråken i hemmet som fått polisen att besöka parets bostad tre gånger.

Han har själv erkänt att han två gånger har slagit sin fru med öppen hand och att han vid ett tillfälle stängt ute sin hustru och vägrat släppa in henne.

Tingsrätten drar slutsatsen att det gör kvinnans berättelse än mer trovärdig:

– Detta visar att det beteende som han är åtalad för inte är främmande för honom, skriver rätten.

Kaotisk relation

Det har tidigare framkommit att paret tidvis funderat på att skiljas. Och under rättegången har kvinnan beskrivit en kaotisk relation.

Paret har anklagat varandra för otrohet. Kvinnan berättade att spelaren vägrat hjälpa till i hemmet och om bråken när hon försökt att diskutera detta.

Det första allvarliga grälet slutade med att fotbollsstjärnan slängde ut sin hustru. Under hela natten vägrade han att släppa in henne och hon tog sin tillflykt till källaren. Först klockan åtta på morgonen kunde hon återvända till hemmet – ett av parets barn släppet in henne när pappa gått.

Grälen blev fler. Och tidigare i år urartade situationen helt under en diskussion om arbetet i hemmet.

När kvinnan slet av sin vigselring blev fotbollsspelaren vansinnig. Han krävde att få den och när hon vägrade skrek han:

– Vad säger du?

Han gav henne en örfil i ansiktet. I bråket som följde slet han henne i håret. När hon då gav sin man en örfil tillbaka slog han igen.

Tog strypgrepp

I köket försökte hon knuffa honom ifrån sig. Fotbollsspelaren svarade med att slita sin fru till golvet. Han sparkade henne och tog strypgrepp.

Under misshandeln klev parets dotter in i rummet. Hon såg sin mamma på golvet och sa:

– Pappa, pappa.

Dagens tingsrättsdom bygger på kvinnans berättelse. Vittnen och rättsmedicinsk bevisning saknas och fotbollsspelaren har hela tiden nekat till brott.

Rätten finner dock kvinnans berättelse trovärdig. Försvaret håller inte med om den bedömningen. Mannens advokat Martin Klette säger till aftonbladet.se att man nu överväger ett överklagande:

– Mitt råd till min klient är att han ska överklaga. Det här är första gången han står inför rättsapparaten och han måste naturligtvis få en chans att fundera igenom det.

I domen beskrivs våldet som begränsat. Men det försvåras av att det skedde inför ögonen på parets dotter:

– En del av misshandeln skedde i dotterns åsyn, vilket är försvårande.

Fotbollsspelaren döms dessutom för olaga tvång under natten då han låste ute sin fru. Han döms därför till två månaders fängelse.

Mattias Lundell