Niklas Skoog: Det här påverkar inte spelarna

1 av 2 | Foto: KRISTER HANSSON
första träningen Malmö FF-spelarna gav sig ut på försäsongsträningens första pass i går. Bakom sig har de en vecka som skakat om klubben rejält.
FOTBOLL

MALMÖ

En av lagkamraterna har blivit dömd för misshandel och klubben har åkt på en skattesmäll på 7,5 miljoner kronor.

Malmö FF:s spelare hade mycket att snacka om vid säsongens första träning.

- Det som hänt påverkar inte oss spelare, säger Niklas Skoog, 29.

10.30 sprang 20-talet spelare ut på en lättare uppvärmningstur runt Pil-damsparken och fortsatte sedan med styrketräning inomhus i Atleticum.

Tränaren Tom Prahl stod avslappnat vid sidan om och svarade på frågor från journalister.

- De senaste dagarna har man väl inte blivit jätteglad när man öppnat tidningarna. Men klubben har inte gjort något fel. Skatterna kände de ansvariga till att de skulle dyka upp, säger Prahl lugnt.

Viktigast få sin lön

Hur påverkar turbulensen spelartruppen?

- Inte alls tror jag. Fotbollsspelare på den här nivån är så pass profesionella att det kan hantera det här. När det gäller klubbens ekonomi så tänker nog vi ledare och spelare som andra yrkesarbetare - viktigast är att jag får ut min egen lön..., säger Prahl med ett leende.

I slutspurten av allsvenskan stördes MFF av spekulationerna kring Peter Ijehs framtid. Samtidigt satt en av lagets stjärnor häktad, misstänkt för misshandel och olaga tvång mot sin hustru.

Inget straff av MFF

I tisdags meddelade Malmö tingsrätten domen, två månaders fängelse.

I förrgår åkte dessutom MFF på att betala 7,5 miljoner kronor extra i skatt för affärer med sitt eget varumärke och konsultarvoden till sportchefen Hasse Borg.

- Nu är det skönt att Ijeh bestämt sig. Då är den saken ur världen, säger Tom Prahl. När det gäller xx (den dömde spelaren) så har han fått sin dom och han ska eventuellt överklaga.

Den dömde spelare gjorde i går ett snabbt besök vid träningen och hälsade på lagkompisarna. När han upptäcktes av några fotografer försvann han snabbt iväg.

- Han kanske tränar i morgon (läs i dag), vi får se, säger Prahl. Klubben har inget eget bestraffningssystem för honom. När straffet är avtjänat är han jättevälkommen tillbaka.

Vad lagkamraterna tycker är svårt att få reda på.

- Ingen kommentar, säger Niklas Skoog.

Hur påverkas man som spelare av det som hänt kring Malmö FF?

- Inte alls. Det är inte vårt jobb att sköta ekonomin. Vi spelar fotboll, säger Skoog.

Skulden krympte – med 3,5 miljoner kronor

Michael Wagner