Här är Elfsborgs nya superarena

Berggren om Borås Arena: Det ska bli spännande

FOTBOLL

Så här ser Borås Arena ut.

En tight fotbollsdröm för 14 500 åskådare, men inte för spelarna:

– Med konstgräs blir det inte lättare att locka spelare till klubben, säger Elfsborgs Hasse Berggren.

SKA STÅ KLAR VÅREN 2005 Namn: Borås Arena. Kapacitet: 14 500 åskådare. Färdig: Till allsvenska premiären 2005. Kostnad: 117 miljoner kronor. Läktare: Fyra sammanbyggda läktare med tak över samtliga platser. Gräs: Uppvärmt konstgräs. Övrigt: Butikslokaler i ena läktaren. Arenan ska också användas för andra evenemang som konserter. Ryavallen står kvar som friidrottsarena.

Den uppvärmda konstgräsplanen var ett krav från Borås kommun för att vara med och finansiera Borås Arena.

– Det är inte bara en arena för Elfsborg, även om det är vårt elitlag, utan också för andra klubbar samt träningar, ungdomsturneringar och andra evenemang som konserter, säger Solveig Kjörnsberg (s), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Den nya arenan, som börjar byggas vid årsskiftet, ska kunna användas året om och nästan dygnet runt

– Jag förstår att det är stora kostnader och att kommunen vill att den ska utnyttjas så mycket som möjligt, säger spelarprofilen Hasse Berggren.

– Men jag är helt emot konstgräset. Ingen spelare vill ha det. Det är ett beslut som tagits över våra huvuden. Med konstgräs blir det inte lättare att locka spelare till klubben.

Kostar 117 milj

Örebro har fått utstå mycket kritik för konstgräset på sin uppfräschade Eyravallen. Sundsvall valde att behålla naturgräset när de rustade upp Idrottsparken i fjol.

– Om inte Sundsvall har konstgräs, varför ska vi då behöva ha det, undrar Berggren retoriskt, och menar att Elfsborg haft mycket fina planer hela säsongen.

Borås Arena kommer att ligga just intill Ryavallen och stå klar redan till allsvenska premiären 2005, till en kostnad av 117 miljoner kronor.

– Det ska bli riktigt spännande att se hur den blir, säger Berggren, som troligen kommer att spela i varje fall ett år på konstgräset.

– Det lutar åt det. Jag har ett plus ett år kvar på mitt kontrakt.

Johan Flinck