Djurgården i mästarmöten

Spelar mot Rosenborg och Köpenhamn: Vi vill höja ribban

1 av 3 | Foto: AP, BILDBYRÅN, JAN JOHANNESSON
STJÄRNMÖTE Bent Skammelsrud i Rosenborg och Alvaro Santos i FC Köpenhamn ställs båda mot Markus Karlssons Djurgården i vinter.
FOTBOLL

Djurgården höjer ribban.

Skandinaviens bästa lag står för motståndet i vårens träningsmatcher.

- Vi jobbar aktivt efter att hitta riktigt bra motstånd, säger klubbdirektören Bosse Andersson.

För att öka chanserna att lyckas i det europeiska cupspelet samt utveckla föreningen har Djurgården under vintern jobbat hårt för att få så bra motstånd som möjligt i vårens träningsmatcher.

Nu står det klart att man lyckats ganska bra: FC Köpenhamn, Bröndby, Rosenborg, Århus och Hammarby är klara motståndare under februari/mars.

"Känns kul"

- Det är inte så lätt, det ska passa med deras matcher i Uefacupen. Men vi har fått ihop det bra och det känns kul, säger Bosse Andersson.

Regerande danska mästarna FC Köpenhamn och regerande norska mästarna Rosenborg möter Djurgården borta i februari respektive mars.

Århus, Bröndby och Hammarby väntar i en turnering i Århus i mars.

- Vi kommer också att i slutet av februari möta Café Opera, Västerås och Assyriska hemma på Skytteholm, säger Andersson.

Hur står sig Djurgården jämfört med Skandinaviens bästa lag?

- De kanske har lyckats bättre i Europa än oss men vi slog ju FCK för ett år sedan så jag tror att vi står oss rätt bra.

Till sommaren gör allsvenskan extra långt uppehåll på grund av EM. Även då planeras en del träningsmatcher.

- Vår målsättning är att höja ribban och möta bra motstånd. Det är en viktig del i om vi ska kunna ta oss till Champions League, säger Andersson.

Några motståndarlag för sommarens träningsmatcher är dock inte spikade.

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM