”Jag kommer dominera i allsvenskan”

Bjärred förnekar inte att han är på väg hem till Malmö

FOTBOLL

BARCELONA

Enligt ordföranden Bengt Madsen är det klart att Patrik Andersson, 32, kommer hem till Malmö till allsvenska premiären.

"Bjärred" förnekar det inte.

- Diskussioner pågår och vi får se vad som händer.

Foto: CECILIA JARDEMAR
Spelar snart i Malmö FF?

Sportbladet träffar den förre landslagskaptenen i samband med Barcelonas träning vid Camp Nou. Andersson dominerar som vanligt. Ändå har han bara spelat en av 14 ligamatcher i höst. Klubben policy är att satsa på yngre spelare.

- Det finns en uttalad politik, så länge de andra är friska spelar inte jag, säger han.

Hur känns det?

- Det är inte därför jag här. Det är ett antiklimax. Att hålla på och lyfta folk på träningarna utan att få något tillbaka är självklart inte stimulerande.

MFF - känsligt ämne

När det kommer till snacket om allsvensk comeback i Malmö FF redan i april blir han försiktig. Det går ändå att ana mellan raderna att en övergång till Malmö är nära.

- Jag vet vad Bengt Madsen har sagt. Det enda jag kan säga om det, är att jag har kontrakt med Barcelona till 30:e juni 2004 och att diskussioner pågår. Vi får se vad som händer. Det är ingen idé att prata om B innan vi är färdiga med A.

Och A är att spela ut kontraktet med Barcelona?

- Det sa jag inte. Jag sa att diskussioner pågår och vi får se vad som händer.

Suget efter fotboll finns kvar och när Sportbladet ber Patrik att uttala sig om allsvenskan mer generellt låter det så här:

- Kan jag dominera på träningarna här i Barcelona kan jag dominera i allsvenskan också. Men det är först när det kommer till handling man vet var man står.

Robert Laul