MFF krävs på skatt för Zlatanaffär

”En vanlig typ av överenskommelse”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic gjorde MFF till en rik klubb.

Men nu krävs klubben på skatt på sin guldklimp.

Skattemyndigheten kräver MFF på 2,7 miljoner kronor i obetalda skatter.

Foto: TRIANGELFILM
Zlatan och Hasse Borg vid tiden för Ajax-övergången.

För tredje gången på kort tid åker Malmö FF på en skattesmäll. Skattemyndighetens granskning av klubbens affärer fortsätter och med det skattekraven. De är nu uppe i 11,9 miljoner kronor. Den senaste skattesmällen är på 2,7 miljoner kronor för att MFF inte betalt särskild inkomstskatt för utomlands boende artister och idrottsmän. De utomlands boende idrottsmännen är Zlatan Ibrahimovic, Daniel Andersson och Yksel Osmanovski.

Skattekraven gäller pengar som spelarna fick av MFF då de gick till Ajax och Bari. Den största summan gäller Zlatan Ibrahimovic och är på 8,25 miljoner kronor. Daniel Andersson fick 3,6 miljoner, liksom Yksel Osmanovski vid övergången till Bari. Det är skatten på dessa summor klubben krävs på.

Inget ovanligt

Skattemyndigheten anser att varken MFF eller spelarnas nya klubbar, Ajax och Bari, skattat för summorna, enligt SVT:s Sydnytt.

- Vi tycker att skattemyndigheten är ute i ogjort väder, säger MFF:s juridiska ombud Sven-Åke Bergkvist till TT och fortsätter:

- Detta är en vanlig typ av överenskommelser. Spelarna har egentligen inte rätt till några pengar. Nu säger skattemyndigheten att det är betalning från Malmö FF för att spelarna, till exempel Zlatan, har gjort jobb åt MFF. Men vi hävdar att det är inte alls betalning för jobb som han gjort för MFF utan betalning för jobb som han ska göra åt Ajax, och de två andra för Bari. Det handlar inte om en enda krona för jobb som spelarna har gjort för MFF.

MFF har fått anstånd med betalningen av den uteblivna skatten. Klubben kommer att överklaga beslutet.

Jennifer Wegerup