"Den bästa julklapp man kan tänka sig"

I går skrev Hindsberg på tre år för Hammarby

FOTBOLL

Han är bättre och snabbare än Kennedy Bakircioglü. I går gjorde Hammarby klart med danske mittfältsstjärnan Nichlas Hindsberg, 28.

- Den bästa julklapp man kan tänka sig. Vi blir vassare nu , säger tränaren Anders Linderoth.

Foto: CARL REDHEAD
Bajen nästa.

Redan i slutet av november avslöjade Sportbladet Hammarbys intresse för Nichlas Hindsberg.

För en vecka sedan var dansken på besök för att bekanta sig med omgivningarna.

Och i går skrev Hindsberg, från FC Nordsjaelland, på ett treårskontrakt.

- Jag är mycket glad och ser fram emot att flytta till Stockholm och spela i allsvenskan, säger Nichlas Hindsberg till Hammarbys hemsida.

En uppenbart helnöjd Anders Linderoth jublar. Målfarlige Hindsberg kan användas både till höger och vänster på mittfältet, samt på topp. Bajens andre dansk, Mikkel Jensen, har lovordat Hindsberg.

- Vi har lyssnat på Mikkel. Redan i somras fick vi de första uppgifterna om Hindsberg. Den här typen av julklappar är de bästa.

- Han har precis de kvaliteter vi sökt. En väldigt duktig spelare. Han är snabb, löpstark, bra i djupled och går rakt på mål. Han kommer att debutera i Nackas Minne i mitten av januari, säger Linderoth.

Samba-Erik nästa?

I höstas vann Bajen dragkampen om mittfältstalangen Petter Andersson.

Och inom kort räknar klubben med att även göra klart med Malmös Erik Johansson.

- Han ska fundera lite. Men vi har fått positiva signaler från honom. Jag tror att han skriver på strax efter jul, säger Linderoth.

Och annars på spelarfronten?

- Vi hoppas kunna förlänga med Dede Anderson. Vi ligger en bit ifrån varandra ekonomiskt ännu. Om det inte skulle gå letar vi i så fall upp upp en annan bra forward.

Magnus Helander