Prahl: Alves är svårplacerad

Malmötränaren fick fler frågetecken i trist match

FOTBOLL

FARUM

Första riktiga segern i årets träningsmatcher men fler frågetecken för MFF-tränaren Tom Prahl.

Största frågetecknet är - Afonso Alves.

- Svårplacerad, säger Prahl.

Foto: BILDBYRÅN

Bakom Malmös 1-0 mot AB döljer sig en tråkig chansfattig match på konstgräs i dimma och kyla.

- I en sån här match tar man vissa besked med sig. Men jag får kanske mer frågetecken än jag får utropstecken. Om jag säger så.

- Vi avslutade förra säsongen med två förluster och har inlett den här med två, visserligen slog vi stadslaget men den kan inte räknas. När vi då spelar så pass dåligt som vi gör i dag är det ändå viktigt att kunna vinna en match, säger Prahl.

Sen letar han efter glädjeämnen.

- Mattias (Asper) fick hålla nollan. Det är väl positivt? Det fanns i spelet kanske vissa glädjeämnen också. Totalt sett fungerar vi inte som en enhet ännu.

- Vi hade tre lärlingar på banan. De nya, Afonso och Igor (Sypniewski), har inte smält in riktigt. Det var de som är kvar från i fjol som fick bära upp det. Även om många av dom inte var i bästa form fanns det åtminstone någon form av stabilitet.

Afonso - dålig

Afonso var direkt dålig som anfallare i första träningsmatchen på bortaplan mot Hansa Rostock (0-4). Som central mittfältare mot AB var han aningen bättre men långt ifrån bra nog för att övertyga om att han ska ha en plats i MFF:s startelva.

"Måste försvara"

- Som central mittfältare måste man kunna försvara, vinna andrabollar och driva spelet. Det räcker inte att bara göra något spektakulärt då och då. Man måste vara en gedigen tvåvägsspelare. Afonso gör fina grejer när han har boll. Dessemellan händer inte mycket i försvarsarbetet eller i spelet utan boll, säger Tom Prahl.

Igor Sypniewski visade stundtals prov på sina kvaliteter men fick inte djupledsbollarna han ska få för att kunna utnyttja sin snabbhet.

- Det är mittfältet och forwards som måste bli bättre. Två forwards som jobbar tillsammans och skapar målchanser. Och två mittfältare som vinner bollen och sätter igång spelet, säger Tom Prahl.

Behrang Safari nickade in matchens enda mål. Iranskfödd lärling från Lund som på grund av skadeläget i MFF fått chansen tidigare än han kunde förvänta sig.

- Han har vissa kvaliteter men han är ingen färdig allsvensk spelare, säger Prahl.

Som lämnade Danmark med mycket att fundera över.

- Vi vann och det blev fart på folket när vi gjorde mål. Det är sånt som kan lösa knutar.

Hoppet lever och det är fortfarande ganska långt till april.

Stefan Alfelt