S-löfte om ny arena till Hammarby

Billström: Vi vill vara på alerten

1 av 2 | Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
Nuvarande Söderstadion har snart gjort sitt som Hammarbys arena. Stockholms stad lovar nu att bygga en ny arena till klubben.
FOTBOLL

Det blir en ny fotbollsarena vid Globen.

Säger fotbollförbundet nej till en nationalarena för 50 000 åskådare lovar Stockholms stad Hammarby en arena för 25 000.

- Ja, men hur den ska se ut vet vi inte ännu, säger Annika Billström (s) till DN.

I går skulle Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Sune Hellströmer lämna besked till Stockholms stad om en ny nationalarena.

Det blev varken ja eller nej till en ny nationalarena i Stockholm, utan ett uppskjutet beslut till juni då fotbollförbundet håller en ordförandekonferens i samband med EM i Portugal.

Det finns två alternativ för förbundet: antingen bygga ut och om Råsunda eller uppföra en ny nationalarena vid Globen.

Utseendet inte klart

- Det stod i tidningen att vi hade fattat beslut om att jobba vidare med Råsunda. Det stämmer inte. Vi deltar i förstudierna och det finns två intressanta alternativ, säger Hellströmer till DN.

Men även om förbundet väljer Råsunda så lovar staden bygga en hälften så stor arena, med plats för 25 000 åskådare, till Hammarby.

- Ja, men hur den ska se ut vet vi inte ännu, säger finansborgarrådet Annika Billström (s).

Enligt DN är det en gammal skiss som i så fall dammas av: en anläggning för 20 000-25 000 åskådare just söder om Globen, alltså samma placering som en eventuell nationalarena.

- Det stämmer att vi ska göra en förstudie om en annan arena parallellt med nationalarenan, säger Annika Billström.

- Vi vill vara på alerten och inte tappa en massa tid OM fotbollförbundet säger nej till Globenalternativet. Om det blir ett nej förlorar vi kanske så mycket som ett halvår.

Den ombyggnad av Söderstadion som görs inför denna säsong och ger 5200 nya platser är alltså bara en provisorisk lösning.

Sune Hellströmer säger att förbundet ska lyssna på hela fotbollsrörelsen (214 000 medlemmar i 3 300 föreningar) innan man fattar beslut.

- Precis som vi gjorde när vi förvärvade Råsunda 1999.

Johan Flinck