”Man kan tro att vi inte tränat alls”

Johansson inte nöjd med sitt IFK i andra halvlek

FOTBOLL

GÖTEBORG

En nyfriserad Peter Ijeh debuterade för IFK Göteborg.

Han fick göra mål i sista sekunden, men nöjd?

- Nej, jag kan mycket bättre än så här, förklarar Peter Ijeh.

Foto: LENNART MÅNSSON
DEBUTEN AVKLARAD I går debuterade Peter Ijeh för sin nya klubb IFK Göteborg. En insats som knappast kan räknas som godkänd även om det blev ett mål till slut - i matchens allra sista sekund.

Nästan 2 000 personer kom för att se Peter Ijeh debutera. Dom fick se en nyflätad forward med mörkbruna benvärmare i kylan. Och dom fick se mål... till slut.

- Det var en hyfsad match även om jag gjorde en del misstag. Det blir bättre när vi spelat ihop oss några matcher, säger Ijeh.

Efter en första halvlek som var, om inte bra så ändå lovande, blev andra en lång plåga. Bortslagna bollar och halkande spelare i mängd.

- När man tittar på passningsspelet då kan man ju tro att vi inte tränat alls i vinter, säger Bosse Johansson ironiskt.

Risp strålande

Det fanns positiva bitar också. Fredrik Risp var strålande som mittback och Martin Smedbergs inhopp lovade massor.

- Jag är helt nöjd och jag ska kämpa för en plats i laget även om det blir svårt, säger Smedberg.

Den tidigare frölundaspelaren George Mourad kom in tidigt efter att Patric Andersson skadat knät. Han satte 2-0 efter en tilltrasslad situation och kanske att han är det naturliga alternativet till Ijeh. Med sin tyngd och styrka på huvudet kan han bereda lite väg för snabbe Ijeh.

- Jag får nog jobba om jag ska ta en ordinarie plats. Det går inte att gå och slöa som jag gjorde i Frölunda, säger Mourad och skrattar.

Osäkert framåt

Det känns som att IFK Göteborg har bra på fötterna defensivt. Både Risp och Erlingmark var stabila i mitten och ytterbackarna också.

Däremot är offensiven ett frågetecken. Peter Ijeh är inte en spelare som gör saker på egen hand. Han behöver mycket understöd och kanske att IFK Göteborg saknar lite kreativ spetskompetens.

"Ganska bra"

- Jag tycker nog att vi har ganska bra alternativ offensivt, men det är klart att man alltid skulle vilja ha bättre spelare, säger Bosse Johansson.

Premiären är avklarad och det är sällan den ger några tydliga svar.

Dom får man söka i framtiden.

Martin Strömberg