Skadekrisen

Flera nyckelspelare borta: Har aldrig upplevt något liknande

FOTBOLL

ANDERSLÖV

Guldfavoriten Malmö FF:s skadeproblem blir bara värre.

- Jag har aldrig varit med om något liknande det vi upplevt de senaste månaderna, säger Tom Prahl.

Foto: BILDBYRÅN
Ett skadedrabbat MFF föll mot Elfsborg.

Skyttekungen Niklas Skoog lämnade återbud före matchen mot Elfsborg för ömmande ljumskar. I pausen tvingades Hasse Mattisson att gå av för känningar av sina gamla vadproblem. Jon-Inge Höiland fälldes strax före paus och fick smärtor i sitt högra knä.

- Kanske en meniskskada eller ett ledband. Ingen fyramånadersgrej eller skadat korsband, säger Höiland som undersöks av läkare i dag.

Under en 20-minutersperiod i första halvlek spelade MFF riktigt bra fotboll mot Elfsborg. Afonso briljerade och spelade fram Darko Lukanovic som kallt rullade in 1-0. Ett mönsteranfall där MFF lät bollen gå med ett tillslag hela vägen till mål.

Men sen släpptes 1-1 in väldigt billigt och i andra halvlek var Elfsborg det bättre laget.

Tom Prahl finner förklaringen i Hasse Mattissons skada.

"Kittet i laget"

- Han är kittet i laget. Vi ser på fotboll så olika men de som gör ett sånt jobb som Mattisson gör är de som binder ihop laget. Men det är dom som gör en del överstegsfinter som syns, säger Tom Prahl.

Afonso spelade första halvlek till vänster i mittfältet. Då var han riktigt bra. I den andra halvleken märktes han inte mycket på högerkanten.

- Vi måste ha spelare som sätter ner fötterna och stoppar en motståndare på mittfältet. Det tror jag vi kommer att lära Afonso, säger Tom Prahl.

"Liten seniortrupp"

Som inte kan bygga sitt lag på grund av alla skadorna.

- Vi har valt att ha en relativt liten seniortrupp. Normalt skulle spelare 16, 17. 18 gå in i ett sånt här läge, men det goda är ju att andra får komma fram och visa upp sig. Vi har en tre, fyra som närmat elitnivån.

Det går inte att hitta något mönster i skadorna. Men eftersom det mest handlar om belastningsskador kan man misstänka att konstgräset på inomhusplanen MFF tränar på kanske sliter mer än man vill tro.

- Alla lag har skador vid den här tiden. Plus att en del spelare är mer skadebenägna än andra, säger Tom Prahl.

Till nästa veckas träningsmatch mot Nordsjälland hoppas han få tillbaka Lolo Chanko, Niklas Skoog och kanske Andreas Yngvesson i spel.

Plus att Patrik Andersson gör comeback i MFF-dressen.

Alla MFF:s skador

Stefan Alfelt