Bättre tryck med 6000 på ”östra”

I dag invigs Söderstadions nybyggda läktare

1 av 2 | Foto: HENRY LUNDHOLM
ÖSTRA Efter söderstadions utbyggnad rymmer arenan 16 000 personer.
FOTBOLL

I dag är det premiär för nya Söderstadion.

Ny läktare - och ny klack.

- Det blir nog ännu bättre tryck i år, säger ordföranden i Bajen Fans, Mikael Hällbom.

Söderstadion har utökat sin publikkapacitet med 4 000 platser. Totalt ryms nu 16 000 åskådare och 6 000 ska stå på östra läktaren som är helt nybyggd.

Men så sent som i går var hantverkarna fortfarande sysselsatta.

- De håller på att skruva för fullt. Vi får väl se om strålkastarna är på i natt" Men det kommer bli klart, det förutsätter jag, säger Hammarbys evenemangsansvarige Göran Rickmer.

Förutom alla Hammarby-supportrar väntas 1 600 tillresta Malmö-fans.

- Malmö har fått 1 600 biljetter och hittills har 1 500 sålts. Det blir det största bortaföljet på Söderstadion jag varit med om, säger Göran Rickmer.

Ny klack

Malmö-klacken ska stå på den nya östra läktaren. Det kommer även en ny Bajen-klack att göra.

- Jag har också hört det, säger Rickmer.

Mikael Hällbom, ny ordförande för Bajen Fans, känner också till ryktena om en ny klack på östra men menar att det inte handlar om någon organiserad klack.

- Det är personer under 18 år som inte har råd att betala för att stå i den stora på norra. Vi får väl se hur det blir, det har ju varit en mindre klack där senaste två åren, säger Hällbom.

Bra eller dåligt?

- Det vet vi först i morgon. Det blir en konkurrenssituation, ytterligare en klack som sjunger, och det kanske är bra, säger Hällbom som efterlyser mer drag i klackarna.

- Ska man stå i en klack är det hopp och röj med moral i 90 minuter som gäller. En del plockar med små barn och det kanske inte är så bra.

Gemensam vandring

Hammarby-fansen kommer att med start klockan 18.00 vandra från Medborgarplatsen, längs Götgatan, upp till Söderstadion. Där blir det stort tifo innan avspark.

- Många personer har jobbat hårt hela helgen och jag tror och hoppas att folk kommer uppskatta det, säger Hällbom utan att vilja avslöja mer.

Hur går det i matchen?

- Vi vinner. Hammarby vinner. Tror jag, säger Hällbom.

Robert Laul