Nytt år, nytt lag

Hemmadebut för femte gången - här är Hermanssons betyg på sina hem

FOTBOLL

Fem klubbadresser har det blivit hittills.

I dag debuterar Andreas Hermansson i sin nya hemmaarena - Sundsvalls Idrottspark.

- Kommer gräset får IP fem plus. Den är en av de bättre arenorna i Sverige, säger Hermansson.

HANDELSRESANDE - I FOTBOLL Umesonen Andreas Hermansson debuterar i dag på Idrottsparken i Sundsvall i sitt nya hemmalag. Klubben i Västernorrland är "Hermans" femte allsvenska klubb.

Vångavallen, Gamla Ullevi, Söderstadion, Enevallen och nu Idrottsparken. När GIF Sundsvall tar emot gästande Landskrona BoIS i eftermiddag gör nyförvärvet Andreas Hermansson, 31, debut i sin femte allsvenska hemmaarena.

Norrland - hemma

- Sundsvall är norrland så det känns som att spela på hemmaplan. Men det är alltid lite nervöst och spänt i en ny klubb. Det krävs lite tid innan man kommer in i det och det måste man acceptera, säger han.

"Som Råsunda"

När Sportbladet för tre veckor sedan granskade de allsvenska gräsplanerna var det ytterst lite växtlighet på planen i Sundsvall. Gräset har tagit sig sedan dess.

- Kommer gräset får IP fem plus. Den är en av de bättre arenorna i Sverige. Man vet inte hur det går att spela. Det blir automatiskt svårare när planen är sämre, men det är bara att göra det bästa av situationen. Jag skulle tro att den ser ut ungefär som Råsundas, säger Hermansson.

I den allsvenska premiären spelade Giffarna mot AIK på Råsunda. GIF Sundsvall spelade bra men AIK vann med 1-0 efter att Sundsvalls Jonas Wallerstedt kvitteringsmål dömtsbort.

I dag spelar laget säsongens första match på Idrottsparken. Något som Hermansson och hans lagkamrater ser fram emot.

Ett lotteri

- Det ska bli intressant. Det skulle vara otroligt skönt med tre poäng, det är den starten vi behöver. Vi har ett så pass bra lag att vi inte ska behöva jaga poäng. Men de fem första matcherna brukar vara ett lotteri, säger forwarden Hermansson.

Återstår att se om umesonen kan komma upp i samma målform som i Hammarbytröjan.

Idrottsparken får full pott

Jessica Tjällman