Iskalla målkungar

Köpta som frälsare men hittills har de inte ens varit nära

FOTBOLL

SUNDSVALL

Köpta för att göra mål - men hittills inte ens nära.

Både Jörgen Pettersson och Andreas Hermansson har haft en tung start på säsongen.

- Får man inga bollar gör man inga mål. Jag kan inte trolla, säger Hermansson efter 0-0 mot Landskrona.

Foto: TOMAS JONSSON
HERMANSSON 0 MÅL Gif Sundsvalls Andreas Hermansson till vänster väntar fortfarande på det första allsvenska målet i sin nya klubb. "Får man inga bollar gör man inga mål. Jag kan inte trolla", säger Hermansson. PETTERSSON 0 MÅL Landskrona Bois Jörgen Pettersson väntar fortfarande på det första allsvenska målet i sin nya klubb. "Vi måste spela ett snabbare spel", säger Pettersson.

Efter var sin medioker premiär var det läge för både Jörgen Pettersson och Andreas Hermansson att leverera i går.

Det gick inget vidare.

Planen var svårspelad, en stark vind påverkade spelet och kompromisslöst försvarsspel betalade sig betydligt bättre än småtrixiga anfall. Idrottsparken i Sundsvall lämpar sig inte för finlir i början av april, och båda lagen verkade tycka att det viktigaste var att hålla tätt bakåt.

- Det var inte mycket till fotboll. En krigarmatch, och det känns att lagen är lite darriga så här i början av säsongen, säger Jörgen Pettersson.

"Jag var väl sådär"

Han började visserligen matchen piggt med några lyckade framspelningar, men blev mer och mer osynlig. Speciellt nära att göra mål var han aldrig.

- Jag var väl sådär. Mycket upp och ner. Men som sagt, det var inte riktigt min typ av match.

Vad krävs för att du ska börja göra mål?

- Att vi spelar ett snabbare spel, mer anfallsfotboll. Nu är det lite väl mycket i sidled, och det kommer inte många bollar som jag kan få tag på.

Andreas Hermansson är inne på ett liknande resonemang. Hans fysiska spelstil gjorde i och för sig en hel del nytta, men även om hårt jobb alltid uppskattas är det mål som Gif Sundsvalls fans vill se honom göra.

- Bollen far bara fram och tillbaka, och det är rena lotteriet. Det är svårt för mig att ta tag i bollen på egen hand, gå själv och sätta dit den.

Saknar du konstruktiva passningar?

- Njae" jag förstår ju situationen. När omständigheterna är som de är så är det ju inte lätt för våra mittfältare att trä in en perfekt genomskärare. Vi har spelare som kan göra det, men än så länge väntar vi väl på att spelet ska lossna.

Naturligtvis är det hårt i överkant att börja prata om en måltorka efter två matcher, men kraven på allsvenskans målgörare är höga.

Kraven är höga

Det är oerhört viktigt för både Landskrona och Gif Sundsvall att Pettersson och Hermansson kommer igång.

Att de agerar som de skyttekungar de är köpta att vara.

- Självklart vill man sätta en så snabbt som möjligt så att inte snacket kommer igång, men så här ser det ut i början av säsongen. Man måste kriga igång sig. Men jag är inte orolig. Det kommer att lossna - ordentligt, säger Sundsvalls Andreas Hermansson.

Erik Niva