Grahn: Ta ut mig i Blågult

Malmös mittfältsstjärna vill till Portugal

FOTBOLL

MALMÖ

Förbundskapten Tommy Söderberg såg på plats Tobias Grahn, 24, visa landslagsklass mot Örebro i fredags.

- Självfallet är landslaget ett mål. Det är inga marsmänskor som är där, säger Grahn.

En av få icke etablerade som kan slå sig in i sommarens EM-trupp.

Foto: BILDBYRÅN
BLAND DE BÄSTA I alla fall enligt honom själv. Tobias Grahn vill få chansen i det svenska ladslaget igen.

I dag är det bara två månader till Sveriges första EM-match mot Bulgarien. Tiden för att spela in sig i EM-truppen finns knappast. Det krävs spektakulära insatser i vårens allsvenska för nya namn att slå sig in.

- Kan jag prestera som jag gjorde senast mot Örebro tycker jag att jag har i ett landslag att göra. Det borde ta mig in där. Jag vet vad jag kan i mina bästa stunder.

- Allting är baserat på vad man presterar. Men när jag presterar tycker jag personligen att jag har i ett landslag att göra. Jag borde åtminstone vara med och fightas om en plats, säger Tobias Grahn.

Vet var han står

Han säger att han vet var han står i förhållande till de andra som nu är etablerade i landslaget och därför har hopp om att ta en plats i EM-truppen.

- Samtidigt vet jag att det ska till mer än en match. Det tog väldigt lång tid innan jag fick chansen att vara med i Thailand och den fick jag som forward. Jag har aldrig fått chansen på min önskeplats. Det vore jävligt kul att få visa sig i landslaget där jag är som bäst.

Som inre mittfältare i ett starkt MFF kan Grahn få ut maximalt av sina kvaliteter. Vilket kan leda till EM-spel.

Men för bara några veckor sen var säsongen på väg att ta slut. Tobias ville operera sig för ett diskbråck som såg ut att förstöra hela säsongen.

- Jag är en sån otålig mänska som bara ville lägga mig under kniven för att kunna få börja med en rehabträning. Våra fystränare rådde mig att inte göra det och det var tur.

För tillfället är han fri från smärtor och kan satsa för fullt i ett tungt favorittippat MFF.

- Förra året hade Malmö Peter Ijeh och Niklas Skoog som var väldigt samspelta. Laget slog bara upp en massa långa bollar och så skötte dom två resten själva. MFF blev ett kontringslag både hemma och borta. Var inte Niklas och Peter på topp miste man poäng. Det kunde ske mot Landskrona, Sundsvall, vilket lag som helst. Då torskar man och vinner inget SM-guld, säger Tobias Grahn.

"Vi ska dominera"

Mot Örebro visade MFF upp en fotboll inget MFF-lag presterat på väldigt många år oavsett.

- I år ska vi vara bolldominerande och då kommer chanserna av sig själv. Det säger sig självt att det blir målchanser om man har 70-30 i bollinnehav.

Närmast väntar Elfsborg borta. Därefter stormatch hemma mot Göteborg till vilken redan 17 000 biljetter har sålts. Det kan bli totalt utsålt redan i andra hemmamatchen på Malmö Stadion, vilket officiellt innebär 26 500. Men först krävs en seger mot Elfsborg.

- Alla bortamatcher är tuffa. Vi får försöka att bli så bollbesittande som vi var mot Örebro. Det går inte att undvika att få målchanser om man har 70 procent av bollinnehavet.

- Alla har krav på oss. Vi har ett jävligt bra lag men vi måste spela därefter också. Vi får inte backa hem och stå på hälarna på egen planhalva som vi gjorde mot Hammarby, säger Tobias Grahn.

Spelarna som kan bli överraskningar i EM-slutspelet

Spelarna som kan bli överraskningar

i EM-slutspelet.

Spelarna som kan bli överraskningar i EM-slutspelet.

Stefan Alfelt