Zoran petar målkungen i dag

Frispråkige den Ouden för orörlig, anser Lukic

FOTBOLL

Geert den Ouden petas inför kvällens viktiga bortamatch på Olympia.

Den frispråkige anfallaren sägs vara för orörlig.

I stället tar Babis Stefanidis plats som center.

Anledningen är, enligt Zoran Lukic, att Djurgården skall behålla samma rörlighet som man hade i matchen mot Djurgården.

- Helsingborg är ett mycket spelskickligt och kompakt lag. Därför är det extra viktigt att vi presterar ett rörligt passningsspel i kväll, säger Zoran Lukic till Sportbladet.

Även derbyhjälten Stefan Bergtoft förväntar sig att nöta bänk i kväll. Detta efter en vecka som varit något annorlunda för 25-åringen som kom till Djurgården från Spånga 2000.

- Jag är ju inte riktigt van vid uppmärksamheten. Det har varit hektiskt, men kul.

Rött kort gav chansen

Det var Abgar Barsoms röda kort borta mot Trelleborg som öppnade dörren för Bergtoft, en dörr Bergtoft nu gör allt för att hålla öppen - eller?

- Jag är ju med truppen till i kväll i alla fall. Om jag sedan får spela eller inte det återstår att se, men det är inget jag räknar med direkt.

Varför inte det?

- Abgar är ju tillbaka och han är mer komplett än vad jag är. Han kombinerar grym teknik, med tempo och kondition. Det är imponerande.

Men tror du inte din insats i derbyt förbättra din chanser till en plats i startelvan?

- Man måste spela mer en en bra match för att vara given i Djurgården. Vi är så pass bra att man måste hålla en väldigt hög nivå över en längre tid för att vara någorlunda säker på att få spela.

Men det finns hopp för Bergtoft. I Geert den Oudens frånvaro leker Zoran Lukic med tanken att spela Abgar Barsom till höger i anfallet. Något som i så fall öppnar upp för Bergtoft.

- Vi får se när Zoran drar laget efter förmiddagsträningen i morgon. Innan dess hoppas jag inte för mycket.

Mattias Larsson