Peter Ijeh mållös i Malmö

Tobias Grahn stal showen i toppmötet

FOTBOLL

Malmö FF-IFK Göteborg.

Före matchen handlade allt om IFK Göteborgs Peter Ijeh.

Men Malmös Tobias Grahn stal showen med matchens enda mål.

Foto: BILDBYRÅN
Tobias Grahn håller sig framme och gör 1-0 till Malmö.

Stjärnspäckade Malmö FF är fortfarande obesegrat i allsvenskan och IFK Göteborg släppte in sitt första mål för säsongen när Grahn höll sig framme på Niklas Skoogs perfekt slagna frispark i 39:e minuten.

Grahn fick en fot på bollen och gav hemmalaget ledningen inför ett fullsatt Malmö Stadion, 26 462 åskådare.

”Vi tappade spelet på mitten”

– Jag är nöjd med segern, men vi tappade spelet på mitten. Den kampen vann Erlingmark och Mild. Vi skapade inte så många chanser men det gjorde inte de heller, sa Malmös tränare Tom Prahl till Canal Plus.

Peter Ijeh, numera i IFK Göteborg och tidigare i Malmö FF och deras supportrars stora kelgris, var i centrum redan i början av matchen när han tacklade Patrik Andersson så tufft så att denne tvingades lämna planen. Den förre landslagsbacken var dock tillbaka efter en kort stund vid sidan av.

Efter mindre än en halvtimmes spel fick så en frispelad Ijeh ett gyllene tillfälle att göra mål men hans vänsterskott blev alldeles för löst. Varje gång Ijeh rörde bollen så buade dessutom publiken högljutt

Spelmässigt var det ingen höjdarmatch och det blev inte heller så många målchanser.

Två minuter efter Malmös ledningsmål skulle IFK Göteborg ha fått en straff när Tomas Rosenkvist nickade på Daniel Majstorovic utsträckta hand långt inne i straffområdet, men domaren såg inte händelsen.

I andra halvlek tog IFK Göteborg över mer och mer av spelet i takt med att Malmö gick in för att bevaka sin ledning. Men mer än några halvchanser lyckades inte IFK Göteborg ordna.

Jan Johansson