”Om AIK vill ha mig får de verkligen visa det”

Mjällby har tänkt om - väljer ett år till som proffs

1 av 2 | Foto: stefan mattsson
”4-3-3-trams” Johan Mjällby gillar inte AIK:s nya spelsystem. "Det tycker jag är trams", säger han.
FOTBOLL

Fansen drömmer om hans comeback.

Men Johan Mjällby är tveksam.

- Jag prioriterar ett år till utomlands. Sedan är det slut med fotbollen, säger han till Sportbladet.

Landslagshjälten och förre AIK:aren har tidigare talat positivt om en comeback på Råsunda. Något som fått fansen att jubla högt och mycket.

Men i en intervju med Sportbladet avslöjar nu Mjällby att han har tänkt om.

- Är det någon klubb jag vill spela för igen är det AIK, men jag prioriterar ett år till utomlands. Jag har ett bra läge. Eftersom mitt kontrakt går ut finns det så att säga mycket i potten. Fast jag är medveten om att det är jobbigt, och folk är naturligtvis medvetna om att jag har ett dåligt knä. Det kan gå sönder i morgon igen, och då är det slut. Jag är lite... nervös är fel ord, men jag vill så gärna spela ett år till. Vi får se vad som händer i sommar.

"Bara ett år till"

Kan det bli en säsong till efter det, om knät nu håller?

- Nej, nej, absolut inte. Det tror jag inte att mitt knä skulle klara av. Det blir ett år till och då kan jag planera. Det gör det lättare för alla inblandade i familjen också.

Vad har du för kontakt med AIK i dag?

- Jag pratar då och då med Anders Almgren, som numera är målvaktstränare. Jag har varit ärlig och sagt att de gärna får höra av sig i slutet av maj, att jag har ett knä som inte är världens bästa och att jag prioriterar ett år till utomlands. Flyttar jag däremot hem vore det intressant att spela för dem. Bollen ligger lite hos AIK. Jag har spelat gratis i hela mitt liv där. Om de vill ha mig nu får de verkligen visa det. Annars kan det lika väl vara. Jag måste känna att jag är uppskattad.

Följer du laget?

- Ja, och jag är medveten om att det inte har fått världens bästa start på säsongen, och nu har Money försvunnit. Vissa saker gör mig fundersam, som att klubben bestämde att AIK ska spela 4-3-3. Det tycker jag är trams. Sådant ska tränaren bestämma. Jag kan förstå att Djurgården spelar så, men de har spelarmaterialet som krävs. Det är jag inte säker på att AIK har det i dagens läge, säger Johan Mjällby.

Stefan Holm, Robert Laul