Vilken härlig fotboll av HBK - i en timme

FOTBOLL

HALMSTAD

Halmstads första timme.

Vilken fotboll.

Vilken underbar fotboll Halmstads BK bjöd på.

Jag har inte sett något liknande sen IFK Göteborgs och Malmö FF:s absoluta storhetstider.

Markus Rosenbergs första timme.

Vilket spel av liraren som alltid haft alla förutsättningar men som trots massor av chanser inte fick ut mycket av sitt kunnande i Malmö FF:s ljusblå dress.

Nu gjorde han inget mål men han vinklade ett fruktansvärt svårt skott stenhårt i ribban. Han hade ett hårt yttersidesskott från drygt 20 meter som styrdes tätt utanför stolpen.

Inget mål men tre framspelningar till mål. Den sista på volley - med klacken.

Rosenberg behövde ett byte

Klart att många nu påstår att MFF gjort en jättemiss när man lånade ut Rosenberg och i stället köpte Igor Sypniewski från Halmstad, men så enkelt är det inte.

Rosenberg körde fast i Malmö. Han fick spela i sin rätta position men levererade inte. Ett miljöombyte var nödvändigt och flytten ser verkligen ut att ha gjort susen. Mackans spel i går var av landslagsklass.

Halmstad vann mittfältet. Magnus Svensson var som en magnet som sög åt sig så gott som alla Landskronas uppspelsförsök. När bollen hela tiden vänder och kommer tillbaka direkt ser vilket försvar som helst värdelöst ut.

Halmstad kom i ständiga attacker och hade det stått 6-0 i paus hade det inte varit i överkant.

Flera av målen hade drömmålskaraktär men det roligaste var att se alla skott från distans. Skott utifrån har i alla tider varit ett sorgligt kapitel. I går utnyttjade Halmstadspelarna den högre farten i de nya bollarna maximalt med skott som höll mycket mycket hög precision. Skotten smet tätt utanför, tvingade Jonas Sandqvist till räddningar eller dundrade in i mål. Det var klass på allt Halmstad gjorde.

Tills raset kom efter en bjudning av domaren Stefan Johannesson vars utdömda straff nog kommer att tillhöra årets billigaste och mest felaktiga.

Jörgen Pettersson prickade in 1-4. Två chanser till gav två mål till och det som länge var utklassning av värsta sort blev match igen utan att Landskrona egentligen blivit bättre.

Oväntad seriefinal väntar

Det ordnade sig och allt annat hade varit grymt orättvist. På onsdag är det degas för seriefinal borta mot Kalmar - vem hade tippat det för en månad sen?

Samma dag är det Skånederby Landskrona-Malmö. Kan bli jämnt och spännande. Båda lagen svarade åtminstone för bedrövliga genrep.

Pratade med Anders Friberg efter matchen i går som konstaterade att varannandagsspelet Bois hittills bjudit på kommer att resultera i nedflyttning.

All den talang som finns i Landskrona måste någon gång förlösas med stabilitet. Uppspelen måste bli bättre och som jag ser det ska Jörgen Pettersson spela på mittfältet.

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM