Källander letar ny klubb - kan komma till Öis

FOTBOLL

Grekiska svenskklubben Iraklis är på väg att få både ny tränare och ny ägare.

Det gör att Magnus Källander, 35, till sommaren kan återvända till Örgryte.

- Vi väntar på hans beslut, säger Öis sportchef Stefan Allbäck.

Källander.

Efter två säsonger i den grekiska ligan, först med Aris Saloniki och nu med Iraklis, kan Magnus Källander vara på väg hem till allsvenskan igen.

Agenten Tony Lappas har fått i uppdrag att leta nya klubbar, både för Källander och tränaren Mats Jingblad, som lämnar Thessaloniki när serien är färdigspelad inom kort.

- Vi håller ständig kontakt med Källander och han vet var han har oss. Men han har inte tagit något beslut ännu, säger Stefan Allbäck. Hans kontrakt går ut 1 juni med Iraklis.

Källander behövs i Örgryte. Efter 2-2 i går mot Örebro flaggade dessutom tränaren Jukka Ikäläinen för att Valter Tomaz Jr kommer återgå till en position som mittback. Det lämnar en lucka brevid Johannesson på mittfältet.

Andra intresserade

- Om ett par veckor kan det vara klart var Magnus Källander spelar. Han har ett bra namn i Grekland och det finns ett par klubbar som hört av sig. Dessutom finns det intresse från danska föreningar, säger agenten Tony Lappas.

Turbulensen i Iraklis kan påverka fler svenskar.

Enligt grekiska medieuppgifter får klubben troligen en ny ägare i sommar.

Nuvarande presidenten George Spanoudakis är på väg att sälja klubben till Atenbaserade affärsmannen Piladakis.

Vad hans ambition med klubben är och hur det påverkar nyförvärvet från Hammarby Kennedy Bakircioglu är oklart.

- Jag räknar med att vara kvar. Jag har ett kontrakt som gäller, säger Kennedy. Men självklart är det tråkigt om det blir lite oroligt i klubben. Det gäller för mig att visa vad jag kan när vi får en ny tränare.

Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM