Skrällagens knockvecka

Sloths mål chockade Hammarby: Det är en obeskrivlig känsla

1 av 2 | Foto: BJÖRN LINDAHL
TYSTADE SÖDERSTADION Jens Sloth nickade in matchens enda mål på Söderstadion - och nu har Trelleborg mött guldfavoriterna Malmö, Djurgården, Hammarby och AIK utan att förlora. "Först trodde jag inte det blev mål, det blev ju helt tyst", säger TFF:s matchhjälte om målet.
FOTBOLL

I söndags Kalmar, i går Trelleborg.

Nykomlingarna imponerar.

- Vi är som en maskin som bara tuggar, säger matchhjälten Jens Sloth efter 1-0 mot Hammarby.

I söndags tog Kalmar över andraplatsen i allsvenskan. Den andra nykomlingen, Trelleborg, ligger sexa, före lag som Djurgården och Helsingborg.

Inte undra på att det sjöngs en hel del i omklädningsrummet efter 1-0 mot Hammarby. "Raj, raj, raj - Trelleborg" ekade mellan väggarna.

- Så här har det aldrig låtit förut, sa målvakten Fredrik Persson.

Mitt i allt kaos och skrål satt en nöjd matchhjälte - mittfältaren Jens Sloth, 21.

- En obeskrivlig känsla när jag såg bollen gå in. Först trodde jag inte det blev mål, det blev ju helt tyst, säger han.

Lobbnickade över Covic

Målet kom i 25:e minuten. Erik Fischbein tog en snabb frispark på mittplan och hittade Mats Lilienberg på vänsterkanten. Lilienberg chippade bollen mot straffområdet där Jens Sloth dök upp och lobbnickade över Ante Covic.

- Målvakten hamnade på mellanhand, det var bara att sträcka sig och nicka så långt man kunde. Så gör en riktig målskytt, skrattar Sloth som gjorde sitt första allsvenska mål.

Så långt hade spelet böljat fram och tillbaka och båda lagen skapade chanser. Efter målet blev Hammarby stressat och kom knappt till ett avslut.

- Vi fick matchen precis dit vi ville. Hög press, ett tidigt mål. Sedan fick de sin publik mot sig och började göra enkla misstag, säger Sloth.

Tillsammans med Erik Fischbein gjorde Jens Sloth ett stort jobb på tremanna-mittfältet. Trelleborg stod för en positiv fotboll och vågade spela 4-3-3 på bortaplan mot Hammarby.

"Vi är bra tränade"

- Vi räds inte Hammarby på Söderstadion! Vi är som en maskin som bara tuggar och vi gör det jäkligt bra just nu, säger Sloth vars Trelleborg alltså mött Djurgården, AIK, Malmö och Hammarby utan att förlora.

Förklaringen till att det går så bra för er?

- Vi är väldigt bra tränade, vi är ett väldigt gott gäng och vi har en väldigt bra coach.

- Men det är viktigt att vi inte tappar fokus. Vi måste i första hand sikta på att klara oss kvar.

När byter ni målsättning?

- När vi har 35 poäng (skratt).

Av sina lagkamrater beskrivs Jens Sloth som en tankspridd man. När Sportbladet ber om hjälp att känna igen honom får vi till svar:

- Titta efter någon som ser förvirrad ut!

Själv håller han med:

- Jag glömmer saker hela tiden. Men sån har jag alltid varit.

För Trelleborgs skull får vi hoppas att Jens Sloth inte glömmer bort hur man gör mål, nu när han gjort sitt första.

De tippades i botten - men efter sex omgångar ligger Kalmar tvåa och Trelleborg sexa i tabellen. Båda är före mästarna Djurgården.

Robert Laul