Tom Prahl: Jag kan gå direkt

MFF-tränaren beredd att sluta - krävde förtroende

FOTBOLL

LANDSKRONA

MFF-tränaren Tom Prahl var beredd att avgå efter 0-0-floppen mot AIK i torsdags.

Sportbladet kan avslöja att Prahl inför den i omklädningsrummet samlade spelartruppen samt ordföranden Bengt Madsen och sportchefen Hasse Borg direkt efter matchen sa:

- Känner ni inte fullt förtroende för mitt sätt att leda arbetet kan jag gå direkt.

Foto: BILDBYRÅN
DÅLIGT SAMVETE Tom Prahl vill tona ner sitt utspel efter matchen mot AIK då han ställde sin plats till förfogande.

Prahl bekräftar efter årets första förlust sitt utspel men vill tona ned innebörden av det.

- Man pratar så mycket när man är besviken, säger Prahl.

Vad menade du?

- När man gör en så urusel match som vi gjorde mot AIK, det var långt långt under anständig nivå, då är det klart att man får dåligt samvete.

Har du känt det som att du inte haft fullt förtroende från spelare och/eller ledare?

- Nej, det har jag verkligen inte känt. Det var i besvikelsen och i stunden som jag kände att om det skulle se ut så även i fortsättningen, fanns ingen mening att arbeta vidare. Men det var mest stundens besvikelse.

Trots att MFF poängmässigt fått en bättre start jämfört med de två föregående säsongerna har laget inte levt upp till förväntningarna som skapats beroende på årets nyförvärv.

Mot Landskrona spelade Malmö åter ett helt traditionellt 4-4-2 med inriktning på kamp och tempo.

Höga förväntningar

- Med laget som spelade mot Bois kändes det som att vi var rätt igen. Folk sprang, jobbade och hittade rätt positioner. I fjol var kvaliteten och tekniken inget överdådigt men vi hade en väldigt vass duo därframme som producerade mål.

- Jag är rätt så klar över vad det här handlar om. Men det är rätt bra om några andra ser det, säger Prahl.

Niklas Skoog är inte i närheten av fjolårets kanonform och någon ersättare för Peter Ijeh finns inte i truppen. Tobias Grahn på topp tillsammans med Skoog var en nödlösning beroende på Igor Sypniewskis svaga säsongsinledning.

- Jag tyckte att Grahn var bra. Det såg ut som ett forwardsspel i alla fall. Han fanns i positionerna. Han höll i bollen. Han vågade utmana. Viker ut sig på kanter ibland och lite för omständlig i stället för att ta avsluten han bäddar för. Kunde gott ha varit lite mer självisk.

- Niklas behöver ha folk omkring sig och det hade han i dag. Han hade ett sånt här läge i fjol våras också då det dröjde innan han kom på plats. Han funderar väldigt mycket men det släpper nog. Nicke har potential.

Höga förväntningar

Malmös trupp är tunn men det finns inga omedelbara planer på förstärkningar under EM-uppehållet.

- Vi pratar såklart om det. Vi är medvetna om att det är ganska tunt och dålig konkurrens på vissa platser. Det är klart att vi tittar men det är inte lätt att hitta spelare. Den svenska marknaden erbjuder inte mycket och att hitta utlänningar som sen ska involveras är heller inte enkelt på två månader.

Förra våren gav MFF tidigt ett till slut ointagligt poängförsprång till Djurgården. Nu leder Halmstad serien med sju poäng ner till MFF.

- Vi är väldigt många poäng från Halmstad nu redan. Det seglar iväg. Men vi måste också ha lite tålamod, säger Tom Prahl.

Real Malmös smällar

Stefan Alfelt, Robert Laul