Barsom häcklas av fansen

"Spelarna ska få kritik - men det får inte gå till överdrift"

1 av 2 | Foto: ULF HÖJER, ANDREAS BARDELL
hårda ord Abgar Barsom får höra okvädningsord från den egna publiken. (Personerna på bilden till ovan har inget med artikeln att göra.)
FOTBOLL

Djurgårdsfansen är missnöjda - med att spela på Råsunda och med laget.

Nu har fansen börjat skrika kränkande saker åt spelarna - bland annat Abgar Barsom.

- Spelarna ska få höra när man är missnöjda med dem, men det får inte gå till överdrift, säger Mats Jonsson, ordförande för Järnkaminerna.

Det är inte muntert just nu i Djurgården. Laget tappar mark till topplagen, laget spelar i AIK:s högborg Råsunda och saknaden efter Kim Källström är gigantiskt stort.

I de senaste hemmamatcherna har irritationen, frustrationen och upprorsstämningen ökat hos fansen.

Nu har fansen till och med börjat häckla sina egna spelare under hemmamatcherna.

- Det som kanske förvånar mig mest är alla klagomål på språket som några få i publiken använder sig av mot våra egna spelare. Det är kränkande saker. Jag har fått flera mail från fans som är chockade över vad som skriks till spelarna, säger Tomas af Geijerstam, biljettansvarig för Djurgården.

I fokus för delar av fansens irritation är Abgar Barsom. Han får utstå hård, svidande och kränkande kritik från fansen. De skriker nedvärderande saker om Barsoms utseende, ursprung och rörelseförmåga på planen.

Mats Jonsson, ordförande för Järnkaminerna förklarar den uppkomna situationen.

Identitetskris i Dif

- Vi har en identitetskris i föreningen. Varje gång det är hemmamatch går vi djurgårdare med tunga steg mot Råsunda. Det har smittat av sig till läktarna. Det är aldrig bra när kritiken blir kränkande. Vi ska jobba ännu hårdare för att få en bättre attityd på läktarna.

Men Jonsson vill dock påpeka att Barsom inte motsvarat förhoppningarna och förtjänar en del kritik.

- Jag är besviken på honom. Han har inte kommit upp i den nivå vi hoppats, säger han.

Förutom Barsom är holländaren Geert den Ouden en spelare som fått många väl valda ord och svordomar från läktarhåll.

- Jag tycker alla i Djurgården varit underkända - förutom Andreas Isaksson. Nu kräver vi att alla gör sitt yttersta jobb och tar upp kampen med Halmstad om guldet, säger Jonsson.

Tomas Ros