Norrman firade nationaldagen

Furuseth-Olsen målskytt när Örebro vann

FOTBOLL

ÖREBRO

Hans landsmän firade nationaldagen i Norge.

Petter Furuseth-Olsen, Örebros succéanfallare, firade på sitt eget sätt. 25-åringen gjorde en ny toppinsats när ÖSK tog säsongens första hemmaseger med 2-1 mot AIK.

– Jag vill inte säga att jag är i mitt livs form, men det är kul att det går bra. Det var en riktigt bra 17 maj, säger Furuseth-Olsen.

ÖSK-anfallaren som lämnade Brann och flyttade till Sverige inför den här säsongen har gjort fyra mål så här långt.

Igår gick han dock mållös av planen, men låg bakom hemmalagets 1-0-mål efter matchens snyggaste anfall.

Efter passningen från kedjekamraten Ricardo Costa ryckte Furuseth-Olsen sig förbi tre AIK-försvarare innan han serverade Lars Larsen bollen.

”Duktig en mot en”

– Jag tror deras försvarare blev överraskade över att jag gick på djupet. Skönt att kunna spela fram Lars, senast i Trelleborg var det han som spelade fram mig, säger Petter.

Danske Larsen och norske FurusethOlsen har bara spelat tillsammans i sju tävlingsmatcher, men dom hittar redan varandra utmärkt.

– Lars är en mycket förnuftig spelare som ser luckorna. Det gäller bara för mig att vara på alerten.

Larsen trivs även han med att servera sin nye lagkamrat.

– Petter är mycket bra när han får lite utrymme. Han är mycket duktig en mot en och är kvick i dribblingarna och samtidigt väldigt snabb. Jag vet var jag har honom, säger Lars om Petter.

Om det är norrmannens framfart i allsvenskan som givit eko i Norge vet vi inte, men den snabbfotade norrmannen har blivit landslagsaktuell – i inomhusfotboll.

I slutet av sommaren ska Norge försöka kvala till till EM-slutspelet som avgörs i Tjeckien i november.

Sökte ny utmaning

Petter säger att han sökte en ny utmaning, det var anledningen till att han valde Sverige före Brann. Valet har han inte haft anledning att ångra.

– Nej, inte alls. Jag har Brann att tacka för mycket, men jag tycker jag har växt ytterligare ett steg sen jag kom till Sverige. Jag trivs mycket bra med lagkamraterna och har fått stort förtroende av vår tränare. Fotboll handlar mycket om självförtroende.

Det har ÖSK – men inte AIK.

Patrick Kipler (sport@aftonbladet.se)