"Jag kommer om AIK vill ha mig..."

Utsparkade Alm längtar tillbaka till krisklubben

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
PEKINGS HJÄLTE - OCH AIK:S RÄDDARE? Andreas Alm gör succé i IFK Norrköping och öppnar nu dörren för en comeback i allsvenska nästjumbon och krislaget AIK.
FOTBOLL

Avskedet från AIK var bittert och smärtfullt.

Men Andreas Alm, 30, är inte långsint.

Hjärtat slår fortfarande hårt för den allsvenska krisklubben.

- Vill de ha mig kommer jag gärna tillbaka, säger IFK Norrköpings nyckelspelare.

Andreas Alm kom till AIK 2000 och blev snabbt en idol bland fansen med sitt uppoffrande spel och inställning. Han var dock hårt skadedrabbad och spelade faktiskt bara 59 tävlingsmatcher - där Alm ändå hann med att göra 27 mål - under tre och en halv säsong i AIK.

Bye-bye, sa Money

I augusti 2003, dagarna efter derbyt mot Hammarby (1-3), blev han inkallad till ett möte med tränaren Richard Money och sportchefen Peter Kisfaludy.

Där fick han beskedet att han inte längre var önskvärd i klubben.

- Klart det smärtade just då. Men Money tyckte väl helt enkelt att jag inte var tillräckligt bra. Det var bara att acceptera, men jag hade en väldigt fin tid i AIK och hade helst stannat kvar.

Kort därpå skrev Andreas Alm på för IFK Norrköping, där han under hösten var med och räddade klubben kvar i superettan och där han nu - med fem mål på fem seriematcher - är lagets viktigaste spelare.

I går slog han in straffen (3-1) som skickade ut Kalmar FF i cupen.

- Jag trivs bra här nere och är nu äntligen helt skadefri. I enstaka matcher kan vi säkert spela jämnt med lag från allsvenskan, men vi är inte mogna att gå upp med den här truppen riktigt ännu, säger han.

Ring så spelar han, AIK

För Sportbladet erkänner Alm också att han saknar allsvenskan - och AIK.

- Ringer de och frågar kommer jag tillbaka direkt. Men det är nog inte aktuellt. IFK vill nog inte släppa mig - och AIK vill nog inte ha mig, säger han och skrattar.

Vad säger du om kaoset i AIK?

- Jag lider framförallt med killarna i laget. Men får de bara tillbaka Hoch (Daniel) och Andreas (Andersson) så kommer de göra en bra höst.

AIK:s sportchef Peter Kisfaludy hävdar att klubben, trots bara fyra gjorda mål på åtta matcher, inte letar anfallsförstärkningar:

- Det är kul att höra vad Alm säger om AIK. Men vi har inte diskuterat hans eller någon annans namn.

PeO Larsson