"Hammarby vill ha Selakovic"

Bajen vann tack vare ett självmål - nu ska klubben jaga ny forward

FOTBOLL

GÖTEBORG

Det tog 88 minuter och krävdes ett självmål för att Hammarby skulle vinna.

Nu vill klubben snabbt hitta minst en ny anfallare.

- Vi har kontakt med några stycken, säger Anders Linderoth.

Foto: ANDERS DEROS
bajen-jubel Björn Runström hade bollen i Göteborgs straffområde när Mikael Antonsson dök upp och försökte få bort den - med resultatet att den seglade in i IFK-buren. Men självmål löser inte Bajens målkris - så nu ska klubben värva under speluppehållet.

Hammarby hänger på i toppstriden. Segern med 1-0 mot IFK Göteborg i går kväll innebär tre viktiga poäng och ännu viktigare mental ro inför uppehållet. Men för tränare Linderoth och styrelsen blir det ingen vila.

De har nu ett uppdrag framför alla andra: att hitta en målgörare.

- Vi har fyra, fem namn på en lista som vi ska följa upp och håller på och tar kontakt med, säger Anders Linderoth till Sportbladet.

Han var efter matchen glad över segern, men bekymrad över måltorkan.

Hammarby har gjort tio mål på tio matcher - ett för lågt snitt om man i höst ska ha en verklig chans i guldstriden.

"Det var poäng..."

Det återstod bara två minuter av full tid när IFK-backen Mikael Antonsson, i sitt försök att ta bollen från Björn Runström, gjorde självmål.

- Det är ju tre poäng i alla fall, men naturligtvis, vi håller på och letar forwards, och ska väl ha det klart innan vi börjar igen, säger Linderoth.

Hammarby saknar både Kennedy Bakircioglüs distansskytte och en riktig måltjuv i straffområdet. Mikael Andersson fortsätter att spela i motvind och även den andre Andersson, Petter, missade flera bra lägen i går.

- Det är en månad till fönstret öppnar, innan dess kan vi ju inte ta någon, men vi kan ju försöka att göra något sånär klart innan dess, säger Linderoth.

Han är medveten om brådskan - och vikten av att hitta rätt spelare trots den. Hammarby kan inte riskera ett felköp. Enligt Sportbladets källor är klubben intresserad av spelare både i Sverige och utomlands.

- Ja, det är både svenska och utländska spelare vi tittar på.

Lasse Nilsson, som i går gjorde två mål för sitt Elfsborg, är en av de spelare som kopplas ihop med Hammarby. Enligt källor tittar dock styrelsen även på flera svenskar i utländska ligor.

- En viss kontakt har förekommit tidigare med Yksel Osmanovski, vars kontrakt med Torino snart går ut. Men han bedöms som en stor risk, man vet inte riktigt var han står som spelare, säger en källa.

Slovenen Ermin Siljak, som spelat i Hammarby förut, är ytterligare ett namn som nämns. Hollands-proffset Stefan Selakovic har också förekommit i diskussioner, enligt en källa.

Vill han lämna?

- Han känns mer rätt för allsvenskan än Osmanovski, men frågan är om han vill lämna Holland, säger källan.

Björn Runström fortsätter att vara ett positivt inslag i Hammarbys offensiv.

Omdiskuterad efter matchen mot Landskrona, men ständigt med där det händer - som vid målet i går.

- Jag låg framme och högg där, de var trötta i backlinjen. Det skapades chanser som alltid när man är på. Så det var kul, jag kan väl ta på mig målet, säger Runström.

Som är glad över uppehållet av mer än ett skäl:

- Det är tråkigt med alla skriverier för något som inte ens är en ren filmning. Man har inte fått en frispark på de senaste två matcherna.

- Men jag hoppas väl att domarna glömt lite efter deras semester också...

Här är alla vilda rykten om spelaraffärer i sommar

Tänkbara anfallare i Bajen

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM