Superettan närmar sig, Bois

”Det är trepoängare vi måste ha”

FOTBOLL

LANDSKRONA

Inte en enda riktig målchans och två bjudmål till Kalmar.

Landskrona är på väg ur allsvenskan.

- Det finns poäng kvar att plocka men med det här spelet plockar vi inga, säger Jonas Olsson.

Foto: BILDBYRÅN
Landskrona Bois Jonas Olsson blir varnad i slutet av förlustmatchen mot Kalmar. Bois ligger i och med 0-2-förlusten allt sämre till i bottenstriden av allsvenskan.

Mot Kalmar fick han spela mittback igen. Han hade behövts på mittfältet som saknade både vilja och kunnande.

- Det kändes som det inte fanns någon energi i laget. Jävligt krampaktigt och oroligt. Vu bjuder på två mål samtidigt som vi inte skapar någonting, säger Jonas Olsson.

De två bjudmålen fick effekten att Landskrona ramlade ned under nedflyttningsstrecket på sämre målskillnad och en match mer spelad.

Insatsen mot Kalmar var bedrövlig. Det offensiva spelet var under all kritik i åtminstone 80 minuter innan Jörgen Pettersson blev spelstyrande på mittfältet i några sena minuter.

- Före matchen resonerade vi att det inte spelade någon roll om vi tog en poäng eller noll. Det är trepoängare vi måste ha. Vi måste kämpa och göra det ordentligt. Det är inte så långt upp och det är många matcher kvar men nu får vi prestera snart. Annars är tåget kört, säger Jonas Olsson.

Agerar desperat

Landskrona har agerat närmast desperat under året med sparkningen av tränaren Janne Jönsson och nya spelare som hämtats på chans. Schweiz-italienaren Felix Magro visade inte direkt att han blir en spelare som tar tag i mittfältsspelet. Magro var onödigt het och försökte mest dribbla stillastående, han slog dock ett par farliga inlägg.

Om Landskrona ska slippa nedflyttning krävs framförallt en bättre inställning.

- Vi måste få in attityden som bottenlag ska ha. Ett jävlar anamma. Vi måste spela mycket tuffare fotboll, säger tränaren Mats Jingblad.

Som i fortsättningen därför måste ta en funderare över om vissa av de så kallade lirarna i laget kanske inte ska spela.

- Det är två skilda saker att se killarna på träning och i match, säger Mats Jingblad.

Snart är det för sent att visa sig även i matcherna.

Sportbladet granskar den allsvenska bottenstriden

Stefan Alfelt