Halmstad tappade i toppstriden: Det sämsta vi presterat i år

FOTBOLL

GÖTEBORG

Ett SM-guld var inte tillräcklig tändvätska.

Efter 0-2-förlusten mot Örgryte - samtidigt som IFK Göteborg vann - är Halmstad fyra poäng bakom.

Magnus Svensson klarade inte ÖIS Marcelo.

- Det är absolut inte kört för oss, säger Magnus Svensson

Två tappade poäng i andra halvlek mot Malmö FF senast följdes av tre mot Örgryte. I går såg laget dessutom otaggade ut i kampen om SM-guldet.

Frågan är om Halmstad har råd att bjuda på det i slutet av allsvenskan.

- Vi visste att det skulle bli en tuff match och vi var helt perfekt förberedda på att kriga, förklarar Magnus Svensson.

Ändå var man inte i närheten av att vinna kampen i första halvlek. Örgryte var hetare och Halmstad fick aldrig grepp om mittfältet som man brukar när man spelar bra.

- Vi förstör för oss själva och ska vara glada att dom bara leder med 1-0. Det kunde varit både två och tre noll efter första, förklarar Svensson.

Örgryte skapade en mängd chanser och ledningsmålet var en praktträff av David Marek i 17:e minuten. Efter det skapade ÖIS två, tre jättelägen utan att lyckas.

- Första halvlek var kanske vår sämsta i år och Örgrytes seger var rättvis, inget snack om det, säger Halmstads tränare Janne Andersson.

I andra halvlek lyfte Halmstad, men kom egentligen aldrig riktigt nära. Sharbel Touma hade ett par hyfsade skott men oftast strandade anfallen på Örgrytes ytterbackar.

"De krigar för livet"

- Dom krigar ju för livet och tydligen är det bättre tändvätska, säger Conny Johansson, målvakt i Halmstad.

Eftersom IFK Göteborg vann borta mot Trelleborg har Halmstad fyra poäng upp. Och i morgon kan Malmö skaffa samma försprång om man besegrar Djurgården hemma.

- Jag tror att det kommer att bli en strid in i det sista, tror Magnus Svensson.

Martin Strömberg