Pablo Piñones-Arce borta året ut

”Det är bara tungt”

FOTBOLL

Hammarbys anfallsproblem fortsätter.

Pablo Piñones-Arce, 22, är borta resten av säsongen.

– Jag vill egentligen inte prata om det här. Det är bara tungt, säger han.

Tungt Pablo Pinones Arce missar resten av säsongen.

Det var i Uefacup-matchen mot Villareal som Pablo Piñones-Arce landade illa efter en luftduell. Fotleden vreds så illa att knät hoppade ur led.

– Förmodligen fick fotleden en vridning när han landade. Skadan Pablo har fått är väldigt ovanlig, säger Hammarbys läkare Johan Leandersson till klubbens hemsida.

Piñones-Arces säsong slutar som den började. Större delen av för- och vårsäsongen gick åt till att rehabilitera en efterhängsen knäskada.

”Det värsta jag upplevt”

När Sportbladet i går nådde Pablo Piñones-Arce var han väldigt besviken.

– Jag vill egentligen inte prata om det här. Allt jag har att säga står på klubbens hemsida.

Närmast väntar nu två veckor på kryckor för anfallaren som gjort ett mål på 14 matcher den här säsongen.

Först om tre månader beräknas Piñones-Arce kunna vara tillbaka i spel

– Jag har fått ett riktigt tungt besked i dag. Hela säsongen har varit bedrövlig, men det här är det värsta jag upplevt i min fotbollskarriär. Enda ljuspunkten var mitt mål i derbyt mot Djurgården, säger han till Hammarbys hemsida.

Enligt Johan Leandersson är skadan snarlik det fotledsbrott som Tomas Brolin råkade ut för på Råsunda 1994. En skada som innebar början till slutet för en sagolik karriär. Men i motsats till Brolin är Pablo Piñones-Arce fast besluten om att komma tillbaka.

- Jag vill inte sätta upp för tidiga mål, utan kommer låta det ta den tid det behöver men jag kommer att komma tillbaka.

Mattias Larsson