...men HBK har inte gett upp

FOTBOLL

TRELLEBORG

Sex spelare på samma position i samtliga allsvenska matcher. Hemligheten bakom Halmstads succésäsong är också det som kan avgöra guldstriden - kontinuitet.

- Det betyder oerhört mycket för oss. För varje match som går blir vi bara mer och mer sammansvetsade, säger Markus Rosenberg.

Markus Rosenberg, längst bak, gjorde två nya mål i går och har nu gjort totalt nio under säsongen.

Tillsammans med anfallspartnern Yaw Preko och den offensive yttermittfältaren Sharbel Touma har Markus Rosenberg gjort 25 mål och 17 assist i årets allsvenska.

Siffror som de andra guldkandidaterna, Malmö FF och IFK Göteborg, bara kan drömma om.

- Att vi fått spela så mycket tillsammans gör att vi lärt oss varandra väldigt väl. Det blir sällan missförstånd mellan mig och Preko, säger Markus Rosenberg som får medhåll av sin anfallskollega.

- Jag och Markus har bara känt varandra i ett halvår och redan fungerar vårt samarbete väldigt bra. Dessutom blir vi bara bättre för varje match vi spelar ihop, konstaterar Preko.

I går stod anfallsduon för tre av fyra mål när Halmstad, utan att förta sig, pulveriserade ett uppgivet, och i tabellen numera avhängt, Trelleborg.

Det fjärde målet gjorde Sharbel Touma på frispark efter ett tveksamt ingripande från TFF-målvakten Fredrik Persson.

"Sjukt och bra"

Även Touma har spelat samtliga årets allsvenska matcher.

- Sharbel är ju väldigt delaktig i vårt anfallsspel och vet hur jag och Preko rör oss, säger Markus Rosenberg som med två mål på fyra minuter totalt punkterade matchen i början av andra halvlek.

Ni tre har gjort 25 mål så här långt, det är fler än vad nio av lagen i allsvenskan mäktat med och bara två färre än vad IFK Göteborg gjort totalt...

- Det är sjukt, säger Markus Rosenberg och skrattar.

- Sjukt och bra.

Men sjukt är precis vad det inte är.

En stor anledning till att Halmstad lyckats bibehålla samma lag vecka efter vecka är nämligen att man undvikit att dra på sig skador.

- Kontinuitet har varit vår styrka den här säsongen och det beror på att vi har duktigt folk, sjukgymnast och fystränare, som jobbar med killarna både före och efter match, säger HBK:s tränare Janne Andersson.

Mattias Larsson