”Jag är ingen bänkspelare”

Jörgen Pettersson talar ut om bråken i Landskrona

FOTBOLL

GÖTEBORG

Han är inte den förste spelaren som hamnat i frysboxen.

Sedan Mats Jingblad kom till Landskrona har Jörgen Pettersson haft svårt att ta en plats.

- Han har sin filosofi och jag har min, säger Pettersson om förhållandet till Jingblad.

Petad Jörgen Pettersson och Landskronas tränare Mats Jingblad drar inte helt jämnt. ”Vi pratar väl inte så mycket med varandra”, säger Pettersson.

I går spelade han match med b-laget mot Örgryte. Jörgen spelade hela matchen, först som anfallare för att i andra halvlek ta ett steg ner som central mittfältare.

"Jag kan vänja mig"

- För mig är det alltid glädje att spela fotboll och jag kan säkert vänja mig vid att spela i b-laget, säger Pettersson och ler.

De senaste veckornas turbulens har inte gått någon fotbollsintresserad förbi. Hur Pettersson vägrade sitta på bänken när han inte blev uttagen i startelvan.

- Jag tog fel beslut när jag sa att jag inte tillförde något på bänken och jag har bett om ursäkt för det. Men jag säger alltid vad jag tycker och får stå för det även om det kan vara jobbigt, förklarar Jörgen Pettersson.

Hur är din kommunikation med Mats Jingblad?

- Vi pratar väl inte så mycket med varandra.

Vad tycker du om din situation just nu?

- Jag är ingen bänkspelare och så är det bara. Det står jag för men om tränaren vill att jag ska spela i b-laget så gör jag det, inga problem.

Du verkar nöjd och glad ändå?

- Jag vill absolut inte stå i vägen för laget och det viktigaste är att Landskrona klarar sig kvar i allsvenskan. Sedan är min situation inte det viktigaste.

Men du har två år kvar på kontraktet och vill väl inte sluta som b-lagspelare?

- Nej, jag fyller 29 år i morgon (läs i dag) och jag har massor kvar att ge, det kan jag lova dig, säger han och skrattar.

Kommer ni att kunna lösa problemen och tror du att du kommer att spela de sista fyra omgångarna.

- Ingen aning. Väljer han att satsa på andra är det inget att göra åt. Resten får vi ta efter säsongen, säger Jörgen Pettersson.

Martin Strömberg