Blåvitt ”skänkte” bort Henriksson

Häcken: Beloppet är klart hanterbart...

FOTBOLL

GÖTEBORG

Samtidigt som IFK Göteborg värvar Samuel Wowoah rear klubben bort mittfältaren Jonas Henriksson till lokalkonkurrenten BK Häcken.

Enligt vad Sportbladet erfar är prislappen kring 250000 kronor.

- Beloppet är mycket hanterbart, säger Häckens sportchef Carl Fhager.

Foto: THOMAS JOHANSSON
ombytta roller Jonas Henriksson går från Blåvitt till lokalkonkurrenten Häcken. Som kantlöpare blir det svårt för honom att ta plats med Niklas Alexandersson på den högra sidan och Samuel Wowoah på den vänstra.

Igår förmiddag tränade Henriksson med Blåvitt.

I går kväll svarade han på frågor om hur det skulle bli att spela för BK Häcken.

- Det gick snabbt. Men jag tror att det blir en bra lösning både för mig och för klubbarna, säger Jonas Henriksson.

Upprinnelsen till klubbyten skedde under ett samtal på onsdagen.

- Vi hade en diskussion med IFK Göteborg om att registrera Magnus Erlingmark som vår spelare när det här med Jonas dök upp, säger Carl Fhager.

Naturlig ytter

IFK Göteborgs klubbdirektör Mats Persson lät Fhager förstå att Henriksson kunde vara ett alternativ för Häcken.

- Det var inte svårt för oss att lista vad Jonas kände när vi var intresserade en vänsteryttermittfältare, säger Mats Persson.

Jonas Henriksson är en naturlig höger yttermittfältare, som fått spela på vänsterkanten i Blåvitt då högersidan tillhör landslagsspelaren Niclas Alexandersson.

Med vänsterlöparen Samuel Wowoah i truppen minskar Jonas Henrikssons chanser till spel. Lite krasst kan man säga att Blåvitt såg möjligheten finna en bra lösning för en spelare som troligen skulle bli missnöjd.

Därmed hade IFK inga höga ekonomiska krav. Kring 250000 kronor, betalar Häcken för den 28-årige spelaren som skrivit på för två och ett halvt år.

Kan lösa Töftingstrul

- Jag har ju spelat mycket för IFK och älskar klubben och killarna, men har ändå känt att jag inte fått ut allt av min kapacitet. Jag bör satsa på att spela där jag är bäst, säger Henriksson.

BK Häckens högerkantsposition har varit på tapeten denna veckan. Danske Stig Töfting har tydligt deklarerat att han inte spelar där. Något som lett till uppmärksammade samtal mellan tränare Stefan Lundin och Töfting.

Hade intresset för Jonas varit annorlunda om Stig trivts på högerkanten?

- Vi hade varit intresserade oavsett. Visst var det inte svårare att säga ja efter det som hänt, men vi har jagat mittfältare länge utan att lyckas. Var vi ska placera vår käre vän Stig ska jag prata med honom om igen, säger Lundin.

Värvningarna på målsnöret

Petra Thorén

ARTIKELN HANDLAR OM