Hammarby tillbaka i gamla ovanor

FOTBOLL

Småtjusigt och ineffektivt.

Hammarbys anfallsspel var tillbaka i gamla ovanor i genrepet mot Inter Åbo.

- Jag oroar mig inte det minsta, säger tränaren Anders Linderoth.

Guldduon? Petter Andersson och Erik Johansson.

På försäsongen har Hammarby spelat en glimrande fotboll och spottat in mål. Men i gårdagens allsvenska genrep såg anfallsspelet ut som det gjorde stora delar av förra året. Glättigt och småtrevligt, men utan spets och koncentration.

Anders Linderoth vägrar misströsta, även om han inte är nöjd med Björn Runström och Pablo Pinones-Arce i anfallet.

Tog fart efter byte

- De gjorde det för svårt, det var för mycket utsidor och klacksparkar. Men de kommer igen. Det här är inget jag hänger upp mig på det minsta, vi har gjort många mål på försäsongen, säger han.

Men faktum är att Hammarbys spel tog fart först när Linderoth bytte ut sina anfallare. Petter Andersson gick upp på topp, och Erik Johansson tog hans plats på innermittfältet. Och vips såg Bajen ut som ett topplag. Problemet är att gårdagens två bästa spelare normalt konkurrerar om samma plats på det offensiva mittfältet.

- Det var kul att spela forward, det har jag inget emot och det är ännu bättre när det resulterar i mål. Allt blev ju bättre när Erik kom in, han är ruggigt bra med bollen. Men jag ser mig själv som mittfältare, säger Petter Andersson.

- Jag känner att jag är bäst i mitten, det är här jag kan tillföra mest. Det är tuff konkurrens så det gäller att prestera, säger Erik Johansson.

Snabbanalys

David Tanentsapf