Morais: I år spelar vi bara på resultatet...

FOTBOLL

Offensiv och underhållande fotboll har alltid varit Assyriskas melodi. Men i allsvenskan kommer finliret inte längre i första hand.

- Visst skulle vi vilja spela som Ajax. Men i år gäller bara resultaten, säger tränaren José Morais.

Förutsättningarna kunde ha varit bättre. Arbetet med att rekrytera en ny tränare drog ut ordentligt på tiden. Nyckelspelare som Dennis Östlundh har lämnat klubben och de flesta nyförvärven saknar allsvensk erfarenhet.

Assyriska ser ut som en given nedflyttningskandidat.

- Det kommer att bli svårt. Men i det här unga laget är alla beredda på att jobba stenhårt för att stanna kvar i allsvenskan, säger José Morais.

Under försäsongen har han slipat ordentligt på lagets försvarsspel, som enligt Morais blir nyckeln till framgång för Assyriska.

– Förhoppningsvis kan vi spela bra och vinna. Men spelar vi dåligt och vinner, är jag nöjd ändå. Den här första säsongen är det bara poängen som räknas, säger han.

SANDLINS - SÅ BRA ÄR ASSYRISKA

Efter olyckstårar följde glädjetårar och nu har Assyriska det sköna läget att kunna slå underifrån. Svårt lät det bli ändå... Nye tränaren José Morais påstår sig ha sett snö tidigare "men aldrig så här mycket..." och ser fram emot den vackra svenska sommaren.

Leverera måste dock portugisen göra tidigare än så.

Elegante mittbacken Zoran Manovic lovar att även i år stampa på bollen då och då, men mest väntar jag på ett genombrott för mittfältaren Stefan Batan,

20, och hans känsliga vänsterfot.

Målvakt:

Försvar:

Mittfält:

Anfall:

OM LAGET...

Formationen:

Grunduppställningen är 4-4-2. Men under försäsongen har José Morais även testat en mer defensiv 4-5-1-formation, som lär bli aktuell när Assyriska möter de starkaste lagen i serien.

Rutinen:

Om det är något Assyriska saknar, så är det just erfarenhet från allsvenskan. Spelare som Ghassan Hamed och Zoran Manovic har dock varit med länge och kommer att få dra ett tungt lass i det unga laget.

Försvarsspelet:

Det Morais har koncentrerat sig mest på under sin tid i klubben är försvarsspelet. Han har försökt skapa en bättre organisation och balans i backlinjen, något som tidigare har varit lite av Assyriskas svaghet.

Stefan Persson