"Vi tvingas förändra vårt mittfältsspel"

FOTBOLL

Djurgården har tappat spelmotorn Andreas Johansson.

Vem som ersätter? Ingen.

- Vi har inte den spelartypen i laget. Vårt mittfältsspel kommer att förändras något, säger tränaren Kjell Jonevret.

Förra säsongen var det Kim Källström som var den mest kännbara förlusten på spelarfronten. I år är det Andreas Johansson, såld till England och Wigan, som kommer att lämna ett stort tomrum efter sig.

- Han var som klippt och skuren som den ”ensamma” offensiva mittfältaren, säger Kjell Jone-vret.

Djurgården har förstärkt mittfältet med islänningen Kári Árnason och Landskronas succévärvning från förra sommaren, Felix Magro.

Men Kjell Jonevret ser ingen av dem som en naturlig ersättare åt Andreas Johansson.

- Det handlar inte om samma spelartyper. Följden blir att vårt mittfält kommer att bli lite rakare än tidigare.

- Men å andra sidan har vi blivit mer rejäla. Vi kommer att bli tunga att möta, lovar Kjell Jonevret.

SANDLINS BETYG - SÅ BRA ÄR DJURGÅRDEN

Alltför många frågetecken kring årets lag för att man ska kunna tro på någon ny guldera. Faktiskt bara en spelare kvar sen första gulduppsättningen, 2002: Niclas Rasck. Två sen den andra. Största frågetecknet - som samtidigt kan bli största utropstecknet - är förstås Ibrahim Ba. Hur bra är han? Det är trots allt åtta år sedan han var omslagspojke på World Soccer och tre år sen han gjorde sin sista match i Milan. Dock: Ba är bara 31.

Mycket 0-1 i Royal League - men det lossnade mot superettalagen.

Målvakt:

Försvar:

Mittfält:

Anfall:

OM LAGET...

Fasta situationer: Tidigare år har Djurgården vägt lite lätt vid fasta situationer. Nu är det tänkt att det ska bli ändring på det. "Motståndarna ska tycka att det är jobbigt att släppa till hörnor mot oss", menar Kjell Jonevret.

Ytterbackarna: Djurgården har inte gjort några större förändringar när det gäller hur backlinjen ska agera. Med ett undantag: ytterbackarna ska komma med mer i spelet än tidigare. De ska flytta upp snabbare och bli mer delaktiga i anfallsspelet.

Anfallsspelet: Saknaden av en löpstark, central anfallare var stor förra säsongen. Nu är Sören Larsen kvitt sin skada och Jones Kusi-Asare är tillbaka från Landskrona. Två spelartyper som kan ge Djurgården den välbehövda tyngden framåt.

Stefan Persson