Samma gäng ska fixa kontraktet

FOTBOLL

Tillsammans sparkade de upp Gefle i allsvenskan.

Nu ska i stort sett samma manskap se till att laget inte åker ur.

- Kontinuiteten är vår främsta styrka, säger tränaren Per Olsson.

För den breda fotbollspubliken är Gefle IF en relativt ny bekantskap. Men för dem som följt super-ettan under ett par säsonger finns det dock gott om namn i nykomlingens trupp som klingar bekant. Som Mathias Woxlin, Thomas Hedlund, Daniel Ytterbom och Johannes Ericsson.

Det är spelare som varit med ett tag, om man säger så. Alla har de spelat en bra bit över 250 matcher för Gefle IF.

- Stommen är densamma som tidigare. Vi satsar inte på ett nytt lag, som andra nykomlingar har gjort när de gått upp till allsvenskan, säger Per Olsson.

Gefle har kryddat med några nyförvärv som kommer att vara aktuella för startelvan, till exempel René Makondele, lånet från Djurgården. Men nyckelspelarna i laget har varit med och slitit i superettan under många säsonger.

- Det ska bli intressant att se vad dom kan göra i allsvenskan. Helt klart är att vi måste prestera bra hela tiden. Men vi ser det här som en spännande utmaning, säger Per Olsson.

SANDLINS BETYG - SÅ BRA ÄR GEFLE IF

Här kommer den äldsta av årets allsvenska klubbar, grundad redan 1882. Etablerad i allsvenskan har man aldrig blivit - blir det inte i år heller. Detta är Gefles blott femte allsvenska säsong. Bäst hittills gick det i premiären 1933-34 med hela sex vinster.

Ett klubbrekord att slå till att börja med...

Ett mål på de tre första träningsmatcherna imponerar inte - desto mer de 5-1som sen följde mot Inter Åbo.

Woxlin på mitten och Westlin i anfallet, Mathias respepektive Daniel, blir lagets nyckelspelare.

Målvakt:

Försvar:

Mittfält:

Anfall:

OM LAGET...

Kompakt försvar: Gefle kommer att ställa upp med ett lågt försvar. På så sätt kommer man att hela tiden vara väl samlat. Blir försvaret för utspritt uppstår det snabbt stora ytor som motståndarna kan utnyttja.

Kontringarna: Nyckeln är ett kompakt försvar. Men Gefle måste göra mål också - och det genom att kontra blixtsnabbt. Då måste laget kunna ställa om snabbt och förflytta sig framåt, med stor rörelse.

Anfallsduon: Daniel Westlin och Daniel Ytterbom har spelat mycket tillsammans och känner varandra väl. Ska Gefle lyckas framåt är det viktigt att deras samspel fungerar. Westlin är den kvicke av de två och blir nyttig i Gefles kontringar.

Stefan Persson