”Våra yttermittfältare ska bli mer offensiva...”

FOTBOLL

Hammarby ska hitta målet igen.

Tränaren Anders Linderoth vet hur:

- Våra yttermittfältare är mer involverade i det offensiva spelet.

Det gör att forwards kan ligga kvar och hugga, säger han.

Hammarby såg länge ut som ett topplag under förra säsongen. Men så fick laget förtvivlat svårt att göra mål - och då försvann möjligheten att hänga på Malmö FF & Co.

I år finns det gott om spelare som har kapaciteten att kunna bidra med målskyttet.

- Vi har tre utpräglade anfallare, men vid behov kan även Jeffrey (Aubynn) och (Petter) Furuseth-Olsen kliva upp, säger Anders Linderoth till klubbens hemsida.

Det finns mer som talar för ett effektivare Hammarby. Pablo Piñones-Arce fick förra säsongen förstörd av skador, men har varit frisk under försäsongen. Och om Petter Andersson fortsätter utvecklas har Hammarby snart en av allsvenskans bästa offensiva mittfältare.

SANDLINS BETYG - SÅ BRA ÄR HAMMARBY

Framförallt två ting låg bakom fjolårets märkliga Bajen-tapp under säsongen: 1) de många skadorna i backlinjen som tvingade Linderoth till nya uppställningar gång på gång, 2) att Karl-Oskar Fjörtoft, spelgeniet på mitten, gick in i väggen.

I år ser det, som så ofta på senare år, oförskämt bra ut. Man har sopat banan med motståndet under försäsongen, och med Furuseth-Olsen till höger ocdh Aubynn till vänster på mitten har man i praktiken en fyrmannakedja.

Alltför offensivt? Aldrig! Inte i Bajen...

Målvakt:

Försvar:

Mittfält:

Anfall:

0M LAGET...

Backlinjen: Hammarby har förlorat Alexander Östlund till Feyenoord. Ett par spelare slåss om att få ersätta och det finns ingen anledning att tro att försvaret försvagats något dramatiskt. Gerrbrand/Marteinsson är ett mycket samspelt mittbacks-par.

Talangerna: De unga, lovande spelarna presenterade sig redan i fjol. Nu gäller det att de inte stannar i utvecklingen, utan tar ytterligare några steg i rätt riktning. Hur bra kan Laitinen och Runström bli med mer erfarenhet?

Kantspelet: Hammarby kan komma att premiärspela med två nya yttermittfältare jämfört med i fjol: Furuseth-Olsen, som varit lyckosam i sin nya roll, och Aubynn, som har bra precision i sina inlägg.

Stefan Persson