Inget lag underskattar nykomlingen Häcken i år

FOTBOLL

Teddy Lucic och Stig Töfting.

Med så tunga nyförvärv är det ingen som underskattar nykomlingen Häcken.

- Vi har helt klart förlorat överraskningsmomentet, säger tränaren Stefan Lundin.

När Häcken vid tidigare tillfällen kvalificerat sig till allsvenskan har det inte varit tal om några vågade satsningar.

Inför den här säsongen har dock klubben varit allt annat än blygsam. Med en stark ekonomi i ryggen har Häcken fått ihop en trupp med massor av rutin.

- Det är en nödvändighet att ha erfarna spelare som nykomling. Och vi har förvandlats till ett rutinerat lag. Vi har kunskapen som krävs, säger Stefan Lundin.

Det lär även motståndarna inse. Häcken är inte längre ett garanterat stryklag i allsvenskan.

- Tidigare år har nog Häcken kunnat ta några poäng på grund av att andra har underskattat laget. Det har ju också alltid varit lite folk på matcherna. Men den tiden är förbi, säger Stefan Lundin.

SANDLINS BETYG - SÅ BRA ÄR BK HÄCKEN

Rutinerade nyförvärv som Teddy Lucic, 32, och Stig Töfting, 35, ska komplettera de glittrande talanger som redan finns: Dioh Williams, 21, och Dulee Johnson, 20.

BK Häcken är Göteborgs rikaste klubb med ett eget kapital på 11,7 miljoner kronor och har också vunnit störst uppmärksamhet under försäsongen med sina värvningar. Själv övertygad om att Lucic kommer att betyda mer för laget än Töfting.

Kuriosa: Häckens märkliga Hammarby-statistik där nio av tio allsvenska möten har slutat oavgjorda.

Målvakt:

Försvar:

Mittfält:

Anfall:

OM LAGET...

Mycket nytt: Ny serie, ny tränare och nya spelare i varje lagdel, förutom på målvaktssidan. Det kan ta ett tag för Häcken och tränaren Stefan Lundin att få ihop laget.

- Det ser bra ut, men det är svårt att veta hur vi står gentemot de andra lagen i serien, säger Lundin.

Kantspelet: Stefan Lundin ser gärna att laget attackerar längs kanterna. En annan viktig detalj i anfallsspelet är att innermittfältarna hittar ytor och löpningar i djupled. Det ska inte vara något problem, Häcken har gott om offensiva mittfältsspelare.

Genombrottet?: Dioh Williams är ett av allsvenskans största utropstecken. 21-årige anfallaren har gjort 32 mål på två säsonger i superettan. En varning utfärdas till alla försvarsspelare...

Stefan Persson