Med Jörgen & Jönsson i form siktar Bois uppåt

FOTBOLL

Tre elfteplatser i rad.

I år ska Landskrona slippa bottenstrid.

- Vi pratar inte placeringar, men hoppas kunna ta ett kliv uppåt, säger Mats Jingblad.

Han har fått en bredare trupp med många möjligheter.

- Vi har många jämna spelare så det gäller att hitta rätt uppställning med de som passar ihop. Man vill ju gärna ha en ordentlig spets på laget. Jörgen Pettersson har spelat jättebra i träningsmatcherna. Han har erfarenheten och klokheten som behövs för rollen längst fram.

Ett stabilt lag byggs med ett starkt försvar.

- Vi har bra beställt på mittbackssidan med Johnny Lundberg, Pontus Segerström och Gustaf Andersson plus unge Andrew Kelly som står lite på tillväxt. Vilka som får spela är nog mer en smaksak för dagen.

Nyckelspelare?

- Jag vill inte lägga last på någon spelare men Jon Jönsson har sett väldigt intressant ut för oss i vår. Får han sitt spel att fungera kommer Jonas Olsson, Kevin Amuneke och de andra också att fungera, säger Jingblad.

SANDLINS BETYG - SÅ BRA ÄR LANDSKRONA

Bois-tränaren Mats Jingblad har fått en hel del nya kuggar i sitt maskineri: mittfältslöftet Jon Jönsson som lån från MFF samt de båda mittbackarna Gustaf Andersson från Örebro och Pontus Segerström från Odense, före detta Brommapojkarna.

Men mycket nytt brukar innebära en liten inkörningstid, och har man dessutom en fjolårsbyk med lynnige Jörgen Petterssonr att ta hänsyn till, så kanske det tar sin tid. Nigerianen Amuneke, 19 i maj, gjorde i fjol sju mål på 13 matcher. Borde bli ännu farligare i år.

Målvakt:

Försvar:

Mittfält:

Anfall:

OM LAGET...

Flera alternativ: Växlar mellan 4-4-2 och 4-3-3 med det senare som utgångssystem. Jörgen Pettersson blir då spjutspets i mitten med snabba djupledsspelare som understöd på kanterna. Truppen innehåller många alternativ för ett sånt spel men det förutsätter att ytterbackarna klarar sitt krävande dubbeljobb.

Giftigt anfall: Kantspelet blir viktigt i offensiven. Oneykachi "Kevin" Amuneke är blixtrande snabb och teknisk med ett bra skott, vilket gör honom till ett ständigt hot från vänsterkanten. Johan Andersson har varit skadad på våren vilket gett unge Måns Sörensson chansen att visa sin stora talang som målskytt.

Stefan Alfelt