”Att försvara guldet är en stor utmaning”

FOTBOLL

För MFF finns bara ett läge:

- Tankegången är att vi ska försvara guldet, vilket är en stor utmaning, säger Tom Prahl.

För att göra jobbet har han allsvenskans kvalitetsmässigt starkaste trupp.

- Vi har inte bredare trupp än andra lag, men vi har

15-16 spelare av hög klass. Jämför man med FCK och Rosenborg har de 22-23 seniorspelare i sina trupper. Den bredden har vi inte men vi måste kanske jobba ditåt om vi ska kunna vara med och konkurrera internationellt.

Vårens tävlingsmatchande har gett positiva effekter.

- Med spelet i Royal league får vi ett bra ingångstempo i allsvenskan. Vi får se om vi kan ta oss in i Champions league också.

Det är andra målsättningen och för att lyckas kan det bli en del förstärkningar till sommaren.

- Vi har inte värvat spelare för att fylla positioner. Det innebär att vi har rätt många varianter och inte så sårbara för skador. Att gå runt på spelarna blir dock inte aktuellt annat än om vi blir tvungna, det är mest förunnat de stora klubbarna. Är alla friska kör vi med bästa laget.

Stefan Alfelt

SANDLINS BETYG - SÅ BRA ÄR MALMÖ FF

Årets skyhöga allsvenska favorit! Bara Halmstad (53) gjorde ifjol fler mål än MFF (44) - och då gjordes 14 av dessa av den Markus Rosenberg som nu åter spelar i sitt hjärtas himmelsblå klubb. Som han gör det: med mål på mål på mål.

Förutom all kompetens i de olika lagdelarna kommer MFF också att visa upp seriens bredaste bänk. Kan behövas när sommaragenterna anfaller... Till sist vore det väl skönt att i kvalet till Champions League slippa en nesa lik den mot Cork i fjolårets Intertotocup.

Målvakt:

Försvar:

Mittfält:

Anfall:

OM LAGET...

Spelsystem: Traditionellt 4-4-2 med konsekvent press på motståndarna tidigt i deras uppspelsfas. Den raka fyrbackslinjen går ganska tätt mot mittfältarna och kan därför öppna sig för genomlöpningar.

Afonso i en fri roll: Tre hårdjobbande mittfältare ska ge artisten Afonso Alves utrymme att agera mer fritt så att han kan bryta in från sin utgångsposition ute till vänster. I anfallen ska ytterbackarna löpa med för att skapa hot från kanterna.

Farligt djupledspel: Med löpstarke Markus Rosenberg blir det ett naturligt djupledsspel. Hans förmåga att snabbt få kontroll på bollen och gå själv eller direktspela till Niklas Skoog sätter press på motståndarna.

Stefan Alfelt